• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BEOGRADU DOGOVORENA KOŠARKAŠKA BOMBA! Ergin Ataman napušta prvaka Evrope, ovo niko nije očekivao!

Autor Dragan Šutvić

Turski trener Ergin Ataman bi poslije šest godina i dvije uzastopne titule sa Efesom mogao da promijeni sredinu.

 ergin ataman ide u panatinaikos  Izvor: MN PRESS

Turski košarkaški trener Ergin Ataman i predsjednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos sastali su se prošlog petka (31. mart) u Beogradu, prenosi grčka "Gazeta" pozivajući se na izvore iz Srbije. Prema njihovim informacijama, Ataman i Janakopulos razgovarali su o potencijalnom dolasku Turčina u Panatinaikos, što bi bila "bomba" kakvu Evroliga dugo nije vidjela, posebno jer postoje naznake da je sve proteklo u dobroj atmosferi.

Nezvanično, sastanak je organizovao srpski agent Miško Ražnatović, koji je Atamanov zastupnik van Turske, dok je zajedno sa Janakopulosom pregovarao i Sani Bećirović, proslavljeni slovenački košarkaš koji će biti novi tehnički direktor Panatinaikosa. Dok iz Atine demantuju da je bilo ovakvog sastanka, "cure" detalji koji otkrivaju i šta je Ataman tražio...

Sve je navodno dogovoreno kada je u pitanju dužina ugovora, budžeti, transferi i partneri, dok je "problem" plata. Ergin Ataman je tražio oko 1,5 miliona evra i to je trenutno jedina prepreka prije potpisivanja ugovora, a nije poznato da li će dogovor biti zaključen na ljeto poslije završetka sezone - ili Panatinaikos odmah kreće u ofanzivu na Turčina. Nakon odlaska Dejana Radonjića, klub vodi Hristos Serelis, ali djeluje da je to samo privremeno rješenje jer se pre Ataman spominjao i Laso.

Interesantno je da je baš u Beogradu, gdje je Ergin Ataman prozivao navijače Crvene zvezde, odlučeno da se održi sastanak koji bi mogao da napravi zemljotres u evropskoj košarci, ali ne može da se kaže da je iznenađenje što Turčin želi novi izazov, pošto je nakon dvije uzastopne titule sa Efesom došlo do zasićenja i trenutno igraju "košmarnu" sezonu.

U sličnom košmaru je već godinama PAO, pa bi daleko slavniji košarkaški klub želio vrhunskog trenera i vrhunske igrače koji će ih ponovo učiniti konkurentnim za osvajanje pehara Evrolige, posebno nakon sezone u kojoj gradski rival Olimpijakos dominira.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC