• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJETOS GA ZVALA ZVEZDA, SAD DVOSTRUKI ŠAMPION EVROPE: Ostali bez trenera prije kraja sezone, odmah se sjetili njega

Biće to prilika da se vrati na veliku scenu i proba još jednom da stigne do završnice Evrolige.

 Janis Sferopulos na meti Efesa Izvor: MN PRESS

Kada je prethodnog ljeta Crvena zvezda tražila trenera koji će je povesti u novu sezonu, jedno od imena koja su isplivala u javnost bilo je i ime grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa. Dobro obaviješteni izvori iz njegove zemlje tvrdili su da su pregovori u toku i da će Grk prihvatiti ponudu iz Beograda, ali se to nije desilo. Janis je sada ponovo u centru pažnje, ali kao meta Anadolu Efesa.

Dvostruki evropski šampion u nizu ostaje bez Ergina Atamana koji završava veoma uspješan mandat i napušta klub, pa je Sferopulos prvi kandidat da ga naslijedi, tvrde sajtovi specijalizovani za evropsku košarku. Ukoliko se to desi, Janis Sferopulos će po treći put u karijeri imati priliku da radi u Evroligi i nastavi sa dobrim rezultatima koje je beležio na prethodna dva posla.

Janis Sferopulos je kao igrač nastupao za grčkog drugoligaša Apolon Kalamrijas, ali je u 21. godini odlučio da završi karijeru i posveti se trenerskom poslu. U istom klubu je počeo novu karijeru radeći sa mlađim kategorijama i kao pomoćnik u prvom timu. Bio je pomoćni trener u PAOK-u i Olimpijakosu, zatim samostalno vodio Kolosos sa Rodosa, pa kao asistent radio u CSKA iz Moskve i Hjustonu. Samostalno je vodio još i Panionios, Olimpijakos i Makabi Tel Aviv. Sa crveno-bijelima iz Pireja je dva puta igrao finale Evrolige, dok je kao pomoćni trener sa selekcijom Grčke osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC