• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA SLAVILA TROJKU PREKO NJEGA - 13 GODINA KASNIJE ON JE GLAVNI: Imamo novog šefa evropske košarke

Novi predsjednik FIBA Evropa je legearni španski košarkaš i trenutno predsjednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa.

 Horhe Garbahosa predsjednik FIBA Izvor: MONDO/Nikola Lalović

FIBA Evropa je dobila novog predsjednika i to je legedarni Horhe Garbahosa. Nekadašnji fantastični krilni centar već nekoliko godina je predsjednik Košarkaške federacije Španije, a sada je na izbornoj skupštini u Minhenu izabran da u naredne četiri godine bude prvi čovjek evropske košarke. Makar one u okviru FIBA. 

U prethodna dva četvorogodišnja mandata prvi čovjek FIBA Evropa je bio Turčin Turgaj Demirel, a od Garbahose je sada na izborima izgubio Francuz Žan Pjer Siuta. Na izbornoj skupštini je Srbiju predstavljao predsjednik Košakaškog saveza Srbije Predrag Danilović u društvu generalnog sekretara Zlatka Bolića i menadžerke za međunarodne odnose Magdalene Kokić. 

Dan ranije, u Minhenu je održana redovna godišnja Skupština FIBA, na kojoj je odlučeno da timovi iz Rusije i Bjelorusije nemaju pravo da se registruju u klupskim takmičenjima u sezoni 2023/2024, a to su takmičenja FIBA Evropa kup, Evroliga za žene i Evrokup za žene. Bord je odobrio ranu ponudu Poljske federacije za FIBA U20 Evropsko prvenstvo 2024, koje će se održati u gradu Gdinja.

Horhe Garbahosa je svoju košarkašku karijeru gradio u Taukeraici, Benetonu i Unikahi, prije nego što je otišao u NBA gdje je nastupao za Toronti. Zatim je igrao za Himki, Real i Unikahu, a najviše se pamte njegove partije u reprezentaciji sa kojom je osvojo šest medalja sa velikih takmičenja. Srbija ga najbolje pamtimo po Svjetskom prvenstvu 2010. godine kada je Miloš Teodosić pogodio trojku za pobjedu u četvrfinalu preko njega. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC