• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokiću, moraćeš da čekaš: Drama na istoku - Boston se vratio!

Autor Dragan Šutvić

Tim Boston Seltiksa će u narednom meču spašavati treću "meč loptu", ali i pokušavati da potpuno izjednači u seriji koja je djelovala završeno!

 boston pobijedio majami peta utakmica Izvor: Profimedia

Finale NBA lige ne može da počne dok ne saznamo ko je najbolji tim na Istoku NBA lige, a Nikola Jokić i Denver Nagetsi moraće još da čekaju! Ekipe Bostona i Majamija odlučile su da "rastegnu" finalnu seriju, pa ćemo gledati i šesti meč - Boston je u petoj utakmici, na svom parketu, smanjio na 3:2!

Seltiksi su do pobjede (110:97) stigli nakon impresivne prve dvije četvrtine, pošto su na odmor otišli sa čak 17 poena prednosti u odnosu na Majami. To je bilo dovoljno za trijumf i neizvjesnost u seriji koja je u jednom trenutku djelovala kao da je pri kraju. Ipak, sada Boston Seltiksi imaju priliku da na Floridi naprave drugi brejk u šestom meču i izbore se za majstoricu pred svojim navijačima. A tamo bi bili ogromni favoriti...

Koliko su impresivno igrali košarkaši Bostona u šestom meču pokazuje i statistika sa ovog susreta. Derik Vajt je završio susret sa 24 poena i bio je najefikasniji igrač meča, a pratili su ga Markus Smart (23), Džejlen Braun (21) i Džejson Tejtum (21). Na listi najboljih strijelaca sa šestog meča tek na petom mestu nalazi se najbolji poenter Majamija, pošto je Dankan Robinson susret završio sa 18 poena!

Možda i najveći razlog za Majamijev ubjedljiv poraz jeste izostanak učinka Džimija Batlera, beka koji je čitavu franšizu nosio kroz ovogodišnji plej-of. Batler je meč završio sa 14 poena, pet skokova i pet asistencija, ali to nisu ni blizu brojke na koje nas je navikao u prethodnim mečevima. Pogledajte najbolje detalje meča:

Peti meč finala na Istoku NBA lige.
Izvor: Youtube/Free Dawkins

Podsjećamo, Denver Nagetsi su već u finalu NBA lige, pošto su u finalu Zapadne konferencije "počistili" Los Anđeles Lejkerse. Impresivni tandem Nikola Jokić - Džamal Marej bio je nezaustavljiv, pa će tim iz Kolorada po prvi put u istoriji franšize imati priliku da se bori za prsten.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jokara

Datum prve urakmice NBA finala se vec odavno zna unapred, a to je 1. jun (dakle po nasem vremenu to je sledece nedelje u noci sa cetvrtka na petak). Tako da ishod ove serije izmedju Majamija i Bostona ne moze nikako da ubrza pocetak finala. Eventualna duza serija izmedju Majamija i Bostona znaci samo da ce ekipa koja prodje u finale imati mnogo manje vremema za odmor, za razliku od Denvera koji je svoju seriju zavrsio "metlom" 4-0 i osigurao finale.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC