• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDJEĆETE, JOKIĆ ĆE BITI VEĆI OD DURENTA! Kakve riječi Amerikanca: Garnet, Barkli, Novicki... Nikola bolji od svih

Malo ko je ovoliko nahvalio Nikolu Jokića kao poznati novinar pred veliko NBA finale.

 Leri O'Brajan nahvalio Jokića Izvor: Profimedia

Nikola Jokić u noći između četvrtka i petka počinje najveće utakmice u svojoj karijeri - u NBA finalu protiv Majamija. Denver će prvi put zaigrati u seriji za titulu, a dvostruki uzastopni MVP lige sa saigračima je na četiri pobjede od najvećeg cilja u svijetu košarke - osvajanja pehara Leri O'Brajan.

S tim u vezi, dok čitava Amerika iščekuje početak serije, poznati američki novinar Kris Brusard podelio je sa svojih 1,4 miliona pratilaca misao o tome koliko je Nikola Jokić veliki i koliko veliki postaje. "Ako Nikola osvoji titulu, biće ispred Kevina Garneta i vjerovatno ispred Čarlsa Barklija. Ako pobijedi biće bolji od Dirka Novickog... A kada Jokićeva karijera bude završena, biće ispred Kevina Durenta", rekao je on.

Na kraju ove sezone i nakon Jokićevih čudesnih izdanja iz prethodnih, teško je protivriječiti bilo čemu od onoga što je Amerikanac rekao. Čarls Barkli je bio MVP lige, vodio je velike borbe protiv Džordanovih Bulsa dok je predvodio Finiks Sanse, ali nije uspio da osvoji titulu. Kevin Garnet je to uradio kada se formirao super-tim Boston Seltiksa, u kojem su bili i Pol Pirs i Rej Alen, a Dirk Novicki je osvojio titulu u nezaboravnoj seriji sa Lebronovim Majamijem 2011.

Kada je u pitanju Kevin Durent, poznato je da je sa Oklahomom igrao u velikom finalu protiv Majamija 2012, potom je sa Vestbrukom bio veliki protiv Golden Stejta, a kada nije uspio da sruši Voriorse, pridružio im se i osvojio šampionsko prstenje 2017. i 2018. I ovog proljeća Kej-Di pokušao je to da uradi bez Stefa Karija i Kleja Tompsona, ali tu je ipak bio Jokić da njega i njegov Finiks zaustavi u drugom kolu plej-ofa Zapada.

Predstojeće noći, od 2.30 prema vremenu u Srbiji, Denver će na svom terenu zaigrati za istorijski uspjeh, a Jokić će biti tu da ga povede ka pobijedi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC