• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA BRANI EVROPSKU TITULU! Kada počinje Eurobasket i ko su nove Marinine "lavice"

Počinje Eurobasket za dame.

 Eurobasket za žene najava Izvor: Profimedia

Srbija počinje Evropsko prvenstvo i to mečom sa Turskom na startu grupe D u srijedu od 15 časova. Izabranice Marine Maljković u podmlađenom sastavu sa novom generacijom žele da odbrane titulu osvojeni pobjedom nad Francuskom u finalu 2021. godine, a sve kreće od najtežeg meča u grupi. 

Cijeli turnir će naša selekcija provesti u Ljubljani, a samo jedna pobjeda će biti dovoljna za prolazak dalje. Ipak, sa prvim mjestom u grupi se ide direktno u četvrtfinale, a naš tim svakako želi da izbjegne igranje jedne dodatne utakmice osmine finala. 

Sa kim igramo, kakav je raspored naših dama, ko su rivali, a ko su djevojke koja je Marina Maljković pozvala da brane evropsko zlato? Pročitajte sve u našoj najavi prvenstva.

KO IGRA? 

Izvor: MN PRESS

Marina Maljković je u prethodnih nekoliko godina ostala bez stubova tima! Otišle su najbolje i najiskusnije košarkašice našeg tima, a uz to Nikolina Milić ne može da nastupa za Srbiju jer se računa kao naturalizovana košarkašica. Ovo je 12 djevojaka koje će braniti titulu: Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maša Janković, Tina Krajišnik, Ivana Katanić.

SA KIM I KADA?

Izvor: MN PRESS

Čekamo meč sa Turskom, a u našoj grupi D nalaze se i Mađarska i Slovačka. Svakako da je prvi meč najteži, dok se očekuje da tim Marine Maljković lako izađe na kraj sa Slovakinjama i Mađaricama. Evo i kada se igraju utakmice: 

  • 15. jun 15:00 Turska - Srbija 
  • 16. jun 20:45 Srbija - Slovačka
  • 18. jun 15:00 Mađarska - Srbija        

KAKAV JE PUT DO ZLATA?

Izvor: Profimedia

Prvo mjesto u grupi nas vodi u četvrtfinale u kome bi zatim Srbija igrala sa trećim iz A grupe (Crna Gora, Letonija, Španija, Grčka) ili drugim iz B grupe (Belgija, Italija, Češka, Izrael). Ukoliko bi bile treće išle bi na drugog iz C grupe u osmini finala, a sa drugog mjesta idu na trećeg iz grupe C. U toj grupi se nalaze Francuska, Slovenija, Velika Britanija i Njemačka. Za sada je prema projekcijama FIBA Srbiju postavila za trećeg favorita turnira iza Španije i Belgije, ali ispred Francuske. 

ŠTA KAŽU DJEVOJKE?

Izvor: MN PRESS

"Dobro smo radile u ovih mjesec dana i spremne smo stigle u Sloveniju. U odnosu na prošlo ljeto kada smo se pripremale četiri mjeseca za Svjetsko prvenstvo, sada nismo imale toliko vremena, ali smo samo nastavile i nadovezale se na taj rad. Nije bila potrebna nikakva adaptacija. Za to treba da zahvalimo našim starijim saigračicama, jer nam daju dodatno samopouzdanje kako bi igrale našu igru. Mi ih i dalje pratimo, jer smo došle da pokušamo da popunimo mjesta koja su upražnjena odlaskom brojnih igračica. Mislim da smo uigrane i spremne za prvu utakmicu na Evrobasketu protiv Turske, koja će ujedno biti i najzahtjevnija. Mislim da će prvo mjesto u grupi zavisiti od te utakmice. Imaju veoma dobre igračice, dobar su i uigran tim. Treba da uđemo u duel sa najvećim fokusom. Biće najteži meč, ali mislim da smo spremne", rekla je Jovana Nogić pred odlazak na Eurobasket. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC