• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITALIJANI SE "SVETE" AMERIKANCIMA ZA NBA ZVIJEZDU! Izdao ih Italijan, pa krenuli na njihovog

Italija će na predstojećem Mundobasketu ipak imati igrača američke krvi.

 Darijus Tompson blizu reprezentacije Italije Izvor: Profimedia

Prvi pik sa drafta 2022. godine Paolo Bankero "odjavio" je Italiju i odlučio da ubuduće igra za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, što je u suprotnosti sa njegovim prethodnim najavama da će igrati za "azure". To je razbjesnilo Košarkaški savez Italije koji je i te kako računao na košarkaša Orlanda za predstojeći Mundobasket, ali će selektor Đanmarko Poceko sada morati da pravi nove planove i to bez njega.

Čini se da Italijani nisu sjedili "skrštenih ruku" pošto su odmah krenulu u kontraofanzivu - i to na jednog od najboljih igrača španske Baskonije. U pitanju je američki košarkaš Darijus Tompson, čime bi se tako "revanširali" Amerikancima, iako su male šanse da bi ikada zaigrao za reprezentaciju.

"Ostalo je nekoliko dokumenata koji nam fale. Vjerujemo da će Darijus Tompson biti u prilici da se pridruži trening kampu krajem jula ukoliko ga naravno selektor Đanmarko Poceko pozove", rekao je predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petrući za "Gazetu delo Sport" i time najavio transfer pred Svjetsko prvenstvo koje se održava u Japanu, Indoneziji i Filipiinima krajem avgusta i početkom septembra ove godine.

Prethodne sezone Tompson, inače rodom iz Tenesija (i nema nikakve veze sa Italijom), blistao je u Baskoniji i prosječno je u Evroligi bilježio 12,6 poena, 6,7 asistencija i 3,2 skoka. Trenutno je najbliži prelasku u milansku Olimpiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC