• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci objavili spisak za Mundobasket! Ovih 12 košarkaša nisu ni "d" od drim-tima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznato je sa kojih 12 košarkaša će Sjedinjene Američke Države nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

 Spisak Amerikanca za Svjetsko prvenstvo u košarci Izvor: Profimedoia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država neće igrati u naročito jakom sastavu na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Poznato je svih 12 košarkaša koji su rekli "da" selektoru Stivu Keru, a pretpostavlja se da će upravo to biti i oni koje će povesti zajedno sa sobom na Filipine, Indoneziju i Japan od 25. avgusta do 10. septembra.

Posljednji koji se pojavio na spisku je Džoš Hart iz Njujorka, tako da će pored njega na spisku SAD biti sljedeći igrači: Paolo Bankero (Orlando), Majkal Bridžis (Bruklin), Džejlen Branson (Njujork), Entoni Edvards (Minesota), Tajris Haliburton (Indijana), Brendon Ingram (Nju Orleans), Džeren Džekson Džunior (Memfis), Kem Džonson (Bruklin), Voker Kesler (Juta), Bobi Portis (Milvoki) i Ostin Rivs (L.A. Lejkers).

Dakle, na prvi pogled ni blizu drim-tima na kakve smo navikli od Amerikanaca koji se očigledno čuvaju za Olimpijske igre, a vrlo je moguće da je novi selektor državnog tima, zajedno sa direktorom Grentom Hilom, više gledao ka košarkašima koji mogu da se prilagode pravilma FIBA košarke.

Teško je i izdvojiti ko je najveće ime sa spiska SAD, ali pretpostavlja se da bi Džejlen Branson i Entoni Edvards mogli da budu "prve violine", veliku ulogu mogao bi da ima i Brendon Ingram, potom Tajris Haliburton koji je potpisao senzacionalan ugovor, dok ne bi trebalo zaboraviti ni da je Džeren Džekson proglašen za defanzivca godine. Takođe, talentovani Paolo Bankero je odabrao da igra za SAD umjesto rodne Italije.

SAD inače u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva igra na Filipinima i to protiv Jordana, Grčke i Novog Zelanda, a FIBA ih je nedavno proglasila za prve favorite uprkos katastrofalnom prethodnom Mundobasketu gdje su bili tek sedmi.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:24
Evo kako je Jokić gledao trku
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC