• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA JE U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA! Svetislav Pešić i "košarkaški sinovi" - posljednji put!

Autor Dragan Šutvić

Dvojac iz podkasta Šesta lična analizira i završnicu Mundobasketa, na kojem će Srbija i Njemačka igrati za zlatnu medalju.

 šesta lična podkast pred finale svjetskog prvenstva  Izvor: MONDO

Finale!

Nema se šta dalje reći – Srbija je odigrala još jednu veličanstvenu partiju i prosto „pometlala“ Kanadu sa parketa na putu do finala svetskog prvenstva u košarci u Manili. Prelijepo je bilo gledati kako fizički moćni Kanađani, pre svih Šaj Gildžus-Aleksander, Ar Džej Baret i Dilon Bruks, ne mogu ništa srpskim momcima, koji su opet došli maksimalno spremni za jak obračun, i opet pobijedili!

Bogdan Bogdanović je ponovo bio Lider sa velikim L. Ponovo je on ranim poenima dao napadački impuls i pokrenuo ostale, koji su odgovorili na najbolji mogući način. Standardan je bio i Nikola Milutinov, vrhunsku partiju ponovo je pružio Aleksa Avramović, a ovaj put je iks faktor bio Ognjen Dobrić koji je odigrao partiju turnira. Mada, nije da nismo navikli na njega da napreduje kako stvari odmiču, samo sada je izgleda „sabio“ cijelu sezonu u ovih dvije nedjelje SP!

U finalu rival neće biti Amerikanci – već Nijemci! U izuzetno dinamičnoj utakmici (cinik bi rekao utakmici bez odbrana), Nijemci su trijumfovali sa 113:111 i tako namjestili evropski derbi za zlato. Sjevernoamerikanci će morati da se zadovolje bronzom... Vidjeli smo još jednu nevjerovatnu partiju Nemaca, uz sve boljeg Franca Vagnera koji se oporavio tačno na vrijeme, ali i maestralnog Andreasa Obsta, čiji je potez u finišu i riješio pitanje pobjednika!

Nijemci će se tako u borbi za zlato sastati sa svojim „košarkaškim ocem“ Svetislavom Pešićem, čovjekom koji je osvajao velike turnire „i sa nama i sa njima“. Biće to svakako utakmica za pamćenje, a mi se nadamo da će srpski momci završiti posao koji je započet protiv Litvanije! Što ne znači da se srebro neće slaviti kao zlato, jer ova reprezentacija to svakako zaslužuje!

Glavu gore plavi, ima još da se igra! A mi se posljednji put vidimo u ponedjeljak, da sumiramo sve utiske i ono lijepo i ono manje lijepo što smo gledali u ove dvije sedmice.

Podkast šesta lična pred finale.
Izvor: MONDO

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC