• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogi od vas ovo nisu znali o Milošu Teodosiću: Postao heroj Zvezdine pobjede, a prije 13 godina...

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić na početku karijere dobio priznanje koje sada zvuči nestvarno.

 Miloš Teodosić najbolji odbranbeni igrač u Grčkoj Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde upisali su drugu pobjedu u aktuelnoj sezoni Evrolige - u veoma dobroj atmosferi, pred beogradskom publikom, savladan je Bajern (74:68). Najzaslužniji za ovu pobjedu bio je tandem plejmejkera Miloš Teodosić - Jago dos Santos. Navijači Crvene zvezde godinama su čekali da u dresu voljenog kluba vide košarkaškog majstora u Valjevu, ali ovakav meč vjerovatno nisu mogli da zamišljaju. Pored ofanzivnog arsenala koji posjeduje kroz cijelu karijeru, Teo je pokazao i stvari po kojima nije prepoznatljiv.

U pojedinim momentima je usmjeravao saigrače u odbrani, čuvao daleko snažnije igrače od sebe, gradio skok, probijao blokove i bacao se za loptom. Imao je dvije ukradene lopte na ovom meču, a dva puta je i skakao sa rivalima nakon što su arbitri dosudili "mrtvu" loptu. Kada se sve to upakuje u isti meč jasno je da je ovo jedna od najboljih defanzivnih utakmica u karijeri iskusnog plejmejkera. A imao ih je... Ako ne vjerujete, pitajte Grke.

Mnoge bi mogao da šokira podatak kako je Miloš Teodosić davne sezone 2009/10 bio najbolji defanzivac šampionata Grčke. Panatinaikos je osvojio titulu pobjedom u finalu nad Olimpijajosom (3:1), a bolji su bili i na kraju ligaškog dijela. Što se tiče individualnih priznanja, Panatinaikosov Majk Batist je dominirao pošto je bio MVP sezone i MVP finalne serije, a Džoš Čildres iz Olimpijakosa bio je najbolji strijelac lige. Jorgos Barcokas bio je najbolji trener, Nikos Papas najbolji mladi igrač, Kostas Kajmakoglu igrač koji je najviše napredovao, a u tom društvu našao se i Teodosić. 

Izvor: Wikipedia/printscreen

Iako je čitavu karijeru poznat kao majstor u ofanzivnim akcijama, plejmejker koji sve vidi na terenu te sezone izglasan je za najboljeg defanzivca lige. Društvo u idealnoj defanzivnoj petorci pravili su mu Dimitris Dijamantidis, Kostas Kajmakoglu, Janis Burusis i Nikola Peković. Sasvim fino društvo, sudeći po njihovim karijerama.

Od istorijske sezone u kojoj je Miloš Teodosić bio najbolji odbrambeni igrač izuzetno jakog grčkog šampionata prošlo je gotovo 15 godina, ali plej Zvezde i dalje ima šta da pokaže. Nakon nekoliko mečeva u kojima se vidjela nervoza jer timu ne ide, a on ipak igra za klub koji mu znači više od nekih prethodnih u karijeri, protiv Bajerna je djelovalo da je Teo pronašao sebe. I kada nije išlo kako je planirano, veteran je energijom izvlačio maksimum iz ekipe. Čak i u odbrani, koja mu godinama nije zaštitni znak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC