• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stao pred kamere i žestoko isprozivao Hardena: O ovom snimku priča cijela Amerika

Džejms Harden je glavni problem, a ne rješenje i sistem kaže Brajan Demeris, novinar Dalasa.

 Brajan Dameris o Džejmsu Hardenu Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Džejms Harden (34) ušao je u NBA ligu 2009. godine i brzo je postao jedan od najboljih poentera. Davanje koševa za njega nikada nije bilo problem, odbrana jeste, ali najviše njegov ego i ponašanje. Posljednji put defanzivu je igrao u Oklahomi, svom prvom timu, pa je onda nosio dresove Hjustona, Bruklina, Filadelfije i nedavno je potpisao za Los Anđeles Kliperse.

Od kada je došao u "grad anđela" ekipa je na skoru 0-3 i već se nalazi na udaru mnogih. Prozivke su počele. Dalas ih je razbio (144:126) na krilima Luke Dončića (44, 6as, 6sk), dok je Harden meč završio sa 14 poena. Spiker Mavsa Brajan Dameris poslije toga je isprozivao Džejmsa. "Unapred ti kažem, nema na čemu. Svake večeri klečim na koljenima i molim se da neko veruje u mene kao Deril Mori u tebe", počeo je Dameris.

Onda je podsjetio šta se sve dešavalo u Roketsima u kojima je bio do 2012. do 2021. godine i tamo je dobio i MVP priznanje. "Htio si određenog trenera, doveli su Majka D'Entonija, igrali su stil košarke kakav si htio. Htio si Dvajta Hauarda, doveli su ga i otjerali ga kad ti je dosadio. Htio si Krisa Pola, doveli su ga i otarasili su ga kada ti je dosadio. Doveli su ti tvog prijatelja Rasela Vestbruka. Htio si da ideš u Las Vegas na slobodne dane, oni su okrenuli glavu. Htio si da izlaziš uveče, tim je mijenjao raspored zbog tebe."

Nastavio je u istom dahu. "Onda si 'raskinuo' sa njima i otišao u Njujork, vidio si svjetla grada i otišao kod tvog drugara Kevina Durenta. Poslije godinu dana si htio da pobegneš. Onda si se sjetio Derila Morija opet, trejdovali su te za Bena Simonsa, ne znam kako su to izveli. Otišao si, dobio si partnera, MVP-ja Džoela Embida. Sad pričaš da ti nisu dali da vučeš konce, ti si plejmejker, držao si te konce. Šta si uradio? Dao si devet poena protiv Bostona u sedmom meču, prokockali ste 3:2 u seriji. Otpustili su trenera, onda si raskinuo opet sa Morijem, pa si rekao da ti se ide u Los Anđeles."

Imao je za kraj slikovit opis svega. "Da li ste imali prijatelje koji su imali loše cimere? Stalno su se žalili na cimere. Nikad nisu stali, pogledali se u ogledalo i shvatili da su možda oni problem. Džejmse, ti si problem. Ako ne uspije u ovom sistemu, ove godine, sa ovim timom, opet ćeš da upireš prstima u sve druge, osim u sebe. Pa ćeš onda da se vratiš kući i da tražiš novi tim, niko te neće htjeti. Ti nisi sistem, ti si problem", zaključio je Demeris.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC