• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti plejmejker Partizana? Željko Obradović u problemu zbog povreda - ovo su sve opcije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željko Obradović pred meč protiv Efesa ima najveći problem na poziciji organizatora igre.

 Problemi sa plejmejkerima za Partizan Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Uroš Arsić/MN Press/Eurokinissi/TV Arena Sport/MN Press

Partizan traži petu evroligašku pobjedu, a drugu na gostovanjima ove sezone. Igraće ovog petka u Istanbulu protiv Anadolu Efesa i pokušaće da trijumfom uhvati zalet pred seriju utakmica u Beogradu. Imaće na tom putu dosta problema, prvenstveno zbog povrijeđenih igrača i Željko Obradović je na mukama kada je sastav tima u pitanju, posebno na poziciji plejmejkera.

Zna se da trojica igrača neće moći da pomognu ekipi na meč koji se igra u petak uveče (18.30). "Kevin Panter, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović su van. Ako se izgubi nekoliko mečeva na jednu loptu, jedan posjed, onda je jasno da baš svaki skok, svaka izgubljena lopta, svaka dobra i loša odluka dovode do toga da li si uspješan ili nisi", poručio je Obradović prije meča.

Oba tima su na istom skoru, po 4-5 i jasno je da ovaj meč ima dodatni značaj. Sa jedne strane biće Obradović, a sa druge Erdem Džan, čovjek koji je dugo bio pomoćnik Srbinu, sedam godina radili su zajedno u Fenerbahčeu. Njihovu prisnost i duboko Džanovo poštovanje prema Srbinu pokazuje i to što je "Žocu" poljubio ruku ovog ljeta pred meč.

KO ĆE IGRATI PLEJMEJKERA?

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Glavni problem za Obradovića u ovom meču je pozicija plejmejkera. Avramoviću je u Ljubljani slomljen nos i zbog toga nije u konkurenciji, Jogi Ferel je na radaru i trebalo bi uskoro da dođe u tim, Kevin Panter je već nedjeljama odsutan zbog problema sa koljenom...

Ko ostaje? Pi-Džej Doužer i Ognjen Jaramaz. Od njih dvojice očekuje se da će dirigovati igrom Partizana protiv Efesa. U toj ulozi mogli bi da pomognu i Danilo Anđušić i Džejms Naneli, bar kada je prenos lopte u pitanju. Moraće i oni da "uskoče", a ta uloga nije strana ni Mateušu Ponitki koji je već igrao na tom mjestu u nekim prethodnim mečevima, kao i u reprezentaciji Poljske.

LOŠA VIJEST - LARKIN NA TERENU!

Izvor: MN PRESS

Stigla je loša vijest za Partizan, a dobra za Efes. Šejn Larkin igraće protiv crno-bijelih. Prvobitno je bilo najavljeno da ima ozbiljniju povredu prsta i da bi možda mogao da završi i na operaciji, ali se situacija promijenila. Zna se da u timu neće biti Elajdža Brajant i Tibor Plajs.

"Larkin će biti u timu uprkos povredi, imamo te probleme već neko vrijeme. Brajant i Plajs sigurno neće igrati", poručio je Džan uoči utakmice u Istanbulu. Ujedno to znači da će u centarskoj liniji veću minutažu imati Ante Žižić i Tajrik Džouns.

PARTIZANOV GLAVNI ADUT - NAPAD!

Izvor: MN PRESS

Glavna prednost Partizana u ovom meču je napad. Srpski tim je drugi u Evroligi po broju datih poena (86,2 po meču), dok je Efes u tom segmentu na 12. mjestu (78,8). Oba tima kubure sa skokovima, Partizan je po tome 18. (29,8 po meču), a Efes je jedno mjesto ispred (30,4). Kada su prednosti Efesa u pitanju, to je svakako mali broj izgubljenih lopti, samo 10,6 po meču i po tome je prvi u Evroligi, kao i broj asistencija (18,2, peti u eliti).

Znaju to dobro i u Efesu i upravo je o tome najviše pričao trener domaćeg tima. "Partizan je drugi najefikasniji tim u Evroligi, igraju u jakom tempu, mogu da postižu lake poene iz svih pozicija. Moramo da budemo na najvišem nivou koncentracije u defanzivi", rekao je Džan.

Što se međusobnog skora tiče, trenutno je 7-7. Kada su sudije u pitanju, meč sude Migel Anhel Perez (Španija), Žozef Bisang (Francuska) i Igor Dragojević (Crna Gora).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC