• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgubio od Partizana, pa ga branili igrači! Htjeli da ga smijene, a ovo nisu očekivali - ostaje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukovodstvo je poslije razgovora sa igračima Žalgirisa pružilo podršku Kazisu Maksvitisu.

 Žalgiris ne mijenja trenera Izvor: Profimedia/IMAGO

Litvanski trener Kazis Maksvitis (46) bio je pred otkazom u Žalgirisu nakon poraza od Partizana, što im je bio treći uzastopni meč bez pobjede u Evroligi, čak se spominjalo i da ga menja Andrea Trinkijeri, međutim od toga na kraju ništa. Preko noći došlo je do velikog preokreta jer su Maksvitisa sačuvali njegovi igrači.

Kako piše litvanski portal "Basket Njuz", došlo je do neočekivanog epiloga u taboru Žalgirisa jer su svi igrači stali uz Maksvitisa i nisu se složili sa odlukom rukovodstva da ga smijeni. Zbog toga, Žalgiris se oglazio i potvrdio da ne mijenja trenera koji je inače na kormilu litvanskog kluba od aprila 2022. godine. Uspio je da klubu donese duplu krunu prošle sezone, dok ove ima već dva poraza u domaćem prvenstvu i slab skor u Evroligi (5-9), pa se zato pričalo o smjeni.

"Bilo je mnogo spekulacija nakon sinoćne utakmice sa Partizanom. Želimo da potvrdimo da naš trener Kazis Maksvitis ima puno povjerenje kluba i da će nastaviti da vodi prvi tim", objavio je Žalgiris.

Na ovaj način, Andrea Trinkijeri je u tri dana dva puta "izvisio" za posao, pošto se prethodno dovodio u vezu sa Fenerbahčeom, ali je turski klub izabrao Šarunasa Jasikevičijusa za nasljednika Dimitrisa Itudisa. Prije toga su otkaze dobijali Duško Ivanović, Ti Džej Parker i Đoan Penaroja, odnosno Serđo Skariolo je napustio Virtus i prije nego što je sezona počela.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC