• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Virtus doveo zamjenu za Smita: Stigao plej iz Turske

Potpisao je Partizan novog plejmejkera Džejlina Smita, što je dovelo do novih poteza na tržištu u Evroligi.

 Rihards Lomažs potpisao za Virtus Izvor: Profimedia/IMAGO

Partizan je reagovao na tržištu i pojačao se na mjestu plejmejkera pošto je stigao Džejlin Smit iz Virtusa. Američki košarkaš koji nastupa za nacionalni tim Hrvatske najnovija je akvizicija ekipe Željka Obradovića, a stigao je nakon što je raskinuo saradnju sa Virtusom gdje se nije najbolje uklopio. 

Ovaj transfer je natjerao Virtus da reaguje, pa su tako kao zamjenu za Smita potpisali Letonca Rihardsa Lomažsa. Ovaj 27-godišnjak koji je godinama igrao u domovini već je osjetio Evroligu u periodu kada je od 2019. do 2021. igrao za Asvel, ali se tada nije probio. Potom je nastupao za Getingen, Saragosu i Oldenburg, a ove sezone je bio sjajan u dresu Merkezefendija, ekipe iz Denizlija, grada na pola puta između Izmira i Antalije. 

Ove sezone je Lomažs u turskoj ligi prosječno bilježio 14,6 poena i 2,3 asistencije, a mogao bi da zaigra za Virtus već u četvrtak protiv Partizana kada tim iz Bolonje gostuje crno-bijelima u "Beogradskoj areni". 

Virtus je ove sezone sigurno najprijatnije iznenađenje u Evroligi. Od dolaska Luke Bankija na čelo Virtus igra sjajno, za sada ima 11 pobjeda i 5 poraza i nalazi se na trećem mjestu odmah iza Real Madrida i Barselone. Partizan takođe stoji odlično sa devet pobjeda i sedam poraza, jedan je od sedam timova koji su na diobi mjesta između četvrtog i desetog sa tim skorom. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC