• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao sa Kobijem, sad dolazi da pojača hit Evrolige: Već su na vrhu tabele, a sad dovode i NBA centra

Iskusni američki centar Tarik Blek je pred angažmanom u Italiji.

 Tarik Blek blizu Virtusa Izvor: Stacy Revere / Getty images / Profimedia

Virtus iz Bolonje je pravi hit Evrolige ove sezone. Tim Luke Bankija ima skor od devet pobjeda i četiri poraza, ali ima i probleme. Taman što im se herojski na teren vratio Akile Polonara nakon što je pobijedio tumor, povrijedio se Džordan Miki. Sjajni američki centar se povrijedio u meču sa Makabijem i prve procjene su da će van terena biti mjesec dana. 

Ipak spremili su u Bolonji zamjenu i kako prenose italijanski mediji spreman je dolazak Tarika Bleka. Iskusni američki centar je prošli angažman imao prethodne sezone kada je u Olimpijakosu prosječno bilježio 8,8 poena i 4 skoka.

On je nakon tri godine na Univerzitetu Memfis završio NCAA karijeru u Kanzasu, ali nije biran na NBA draftu 2014. godine. Ipak izbori se za ugovor sa Hjustonom, da bi nakon sezone u Teksasu otišao u Los Anđeles Lejkerse gde je od naredne tri godine, dvije igrao sa Kobijem Brajantom u ekipi.

Prvi putje u Evroligu došao 2018. godine i tada je igrao dvije sezone za Makabi, da bi potom prešao u Zenit. Probao je da se vrati u NBA u dresu Denvera, nastupao je kratko za njihov razvojni tim, ali nije uspio da dobije minute. Vratio se u Evropu, zaigrao u turskom Bahčešehiru sa kojim je osvojio FIBA kup Evrope i sada će se vratiti u Evroligi. 

Mogao bi da ne bude jedino pojačanje Virtusa jer Luka Banki očekuje da mu se za meč sa Baskonijom u konkurenciju vrati i Italijan Alesandro Pajola.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC