• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bježe Partizanu, a prijete Crvenoj zvezdi! Dok "vječiti" padaju u Evroligi, u ABA imaju ozbiljnog protivnika

Budućnost nastavila da ugrožava oba beogradska velikana

 Budućnost bolja od Splita ABA liga Izvor: MN PRESS

KK Budućnost pobijedila je Split 81:75 na teškom gostovanju u Hrvatskoj i poslala poruku beogradskim "vječitim" rivalima. Crvenoj zvezdi, koju je razbila ove nedjelje u "Morači", da će joj biti za vratom u borbi za prvo mjesto, a Partizanu da neće više moći da pravi kikseve ako hoće na mjesto broj "dva".

Trijumfom na terenu Splita, koji je ove nedjelje nadigrao i šokirao Partizan u Štark areni, Budućnost se približila Crvenoj zvezdi na pobjedu zaostatka, uz odigranu utakmicu više, dok je Partizanu odmakla dvije pobjede, takođe uz odigranu utakmicu više. Štaviše, Partizan u ovom trenutku zauzima četvrto mjesto, jer pobedu više od crno-bijelih ima i Cedevita Olimpija, koja je u subotu pobijedila FMP u Ljubljani 82:74.

Za razliku od Slovenaca, Budućnost je dramatično ostvarila pobedu, jer je Split dva i po minuta pre kraja vodio 74:72, ali su tada pobedu Podgoričanima doneli Mekinli Rajt (19 poena) i Alerik Frimen (10). Uz njih dvojicu, dvocifreni u napadu gostiju bio je i centar Kenan Kamenjaš, sa 13 poena.

Kako sada stvari stoje, veliki značaj do kraja ligaškog dijela nosiće posebno tri utakmice, Cedevita Olimpija - Budućnost 8/11. marta, Budućnost - Partizan krajem marta ili početkom aprila, kao i Partizan - Cedevita Olimpija u periodu između 1. i 4. marta. Crno-bijeli dočekaće Ljubljančane u prvom kolu poslije pauze, jer će od ponedjeljka na "Jadranu" započeti privremeni odmor zbog Kup takmičenja i zbog obaveza reprezentacija u posljednjim nedeljama februara. A, poslije toga, timove očekuje rasplet borbe u ligaškog dijelu ABA takmičenja.

  • SPLIT: Fanderburk 11, Perković 13, Šorter 12 (8 as), Saliven 17, Kalajžić 9, Tišma, Runjić, Klepo, Kučić 2, Vuko 11 (7 sk), Perkušić, Dubravčić
  • BUDUĆNOST: Mihailović 6, Megi 4, Frimen 10, Slavković 9, Makundu 6, Grbović, Džons 4, Tanasković 6, Rajt 19, Popović 4, Pol, Kamenjaš 13



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC