• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović kod najvećeg u istoriji Partizana: Fotografija otkrila gdje je Žoc (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizanov trener iskoristio nekoliko dana predaha da ode kod velikog prijatelja

 Zeljko Obradovic na Zlatiboru kod Dragana Kicanovica u hotelu Olimp Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizanov trener Željko Obradović poslije Kupa Radivoja Koraća sa ekipom je otišao na odmor u svoj grad Čačak, a potom i na Zlatibor. Tamo je kod takođe legendarnog Čačanina, velikana srpske i evropske košarke, Dragana Kićanovića.

Da su "Žoc" i "Kića" zajedno otkrila je fotografija na društvenim mrežama, na kojoj se vidi najtrofejniji trener Evrope u društvu jednog prijatelja u hotelu čiji je vlasnik upravo Kićanović.

Nezaboravnog asa Borca iz Čačka, Partizana i reprezentacije Jugoslavije, kao i velikog funkcionera crno-bijelih iz osamdesetih godina, Željko Obradović nedavno je nazvao najznačajnijim u istoriji kluba iz Humske ulice. "Kića je bez ikakve dileme najznačajniji čovjek u istoriji Partizana. Njegov dolazak u klub je promijenio sve, prvenstveno kao igrač kada je uz Dalipagića počeo da osvaja titule i tako načinio Partizan prepoznatljivim. Imao je nevjerovatan osjećaj da prepozna ko su talentovani igrači, pa je tako dovodio najtalentovanije igrače na prostoru bivše Jugoslavije".,

Početkom devedesetih, upravo je Kićanović nagovorio Obradovića, svog prijatelja, svog igrača i zemljaka, da postane trener. I postao je, najbolji u Evropi. "Imao je i osjećaj da ja mogu da budem trener, na čemu sam mu neizmjerno zahvalan. Sjedili smo na jednom ručku gdje smo pričali oko toga, poslije čega je on ideju izneo tadašnjoj upravi uz napomenu da i Sava postane sportski direktor…i eto, ispalo je kako je ispalo. Kićanović ima ogromne zasluge za sve ono što sam postao u životu", kazao je Obradović za Maxbet sport radio.

"Žocov" odmor na srpskoj planini neće dugo trajati, jer će njegov tim za koji dan biti opet na okupu pred važne izazove. Sljedećeg petka, Parttizan u Štark areni igra jedan od najvažnijih mečeva u evroligaškoj sezoni, protiv Anadolu Efesa.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:20
Željko Obradović posle poraza u finalu
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC