• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zna se koga je Pešić "precrtao": Srbija bez dvojice evroligaških igrača na Finsku

Svetislav Pešić donio konačnu odluku o igračima koji će igrati protiv Finske.

 Srbija bez Dobrića, Trifunovića i Uskokovića protiv Finske   Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuje Finsku na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025, a sada je poznato i koga je selektor Svetislav Pešić odredio za ovu utakmicu. Pozvao je ukupno 15 igrača, međutim samo njih 12 može da bude u protokolu, tako da je poslije nekoliko treninga donio tešku odluku.

Na zvaničnom sajtu FIBA potvrđeno je da će Srbija biti bez Ognjena Dobrića, Uroša Trifunovića i Alekse Uskokovića, što ne znači da njih trojica neće možda biti u kombinaciji za meč sa Gruzijom u gostima (26. februar). Ujedno, ovo znači da će selektor Pešić računati na sljedeće igrače protiv Finske: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Jaramaz i Filip Petrušev.

Inače, sve ulaznice za meč u nekadašnjem "Pioniru" su rasprodate i to znači da će Srbija imati lijepu podršku protiv Finske, ali mnogi će biti zabrinuti i zbog informacija da bi selektor Svetislav Pešić mogao da "preuzme" Dubai od sljedeće sezone, dok nije poznato da li to znači da će napustiti klupu "orlova".

Podsjetimo, sa Srbijom, Finskom i Gruzijom u grupi je još i Danska, a po tri najbolje ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje. Prenos meča Srbija - Finska je od 20 časova na RTS, dok će MONDO pratiti meč iz minuta u minut.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC