• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasilije Micić dobija minutažu i pokazuje da mu je mjesto u NBA ligi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vasilije Micić nastavlja da pruža odlične partije u Šarlotu.

 Vasilije Micic blista u Sarlotu Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Vasilije Micić pokazuje u NBA ligi šta sve može. Od kada je trejdovan u Šarlot iz Oklahome na šest mečeva upisao je pet pobjeda. Dobio je veću minutažu, igra preko 20 minuta svaki meč i to koristi na najbolji mogući način. Bio je odličan i u pobjedi protiv Portlanda (93:80).

Za oko 25 minuta na parketu postigao je 11 poena, uz 7 asistencija, 2 ukradene lopte, 2 skoka i bez izgubljene lopte. Razigravao je saigrače, pogađao kad treba i svima stavio do znanja da nije slučajno bio MVP Evrolige. Najefikasniji kod pobjednika bio je Nik Ričards (21, 10sk), dok je u Blejzersima najbolji bio Deandre Ejton (26, 19sk).

Hornetsi su predaleko od borbe za plej-in turnir, imaju čak 10 pobjeda manje od Atlante na Istoku. Prekasno su se "probudili", ali je svakako dobar zamajac za narednu sezonu. Ako ovako nastavi mogao bi Vasa da ima veliku ulogu i tada. Posebno ako se na to doda i njegov pobjednički mentalitet.

Nedavno je dao i izjavu koja sve to potvrđuje. "Došao sam u NBA sa ciljem, ne da bih bio samo dio tima, već da se dokažem na terenu. Za mene je to glavni cilj dokle god imam šansu da igram. U Evropi sam to radio, sada učim, novo iskustvo je ovo za mene. u Oklahomi sam imao dobro iskustvo. Nije lako navići se na minutažu i ulogu, znao sam kakva je situacija tamo i koliko su dobri igrači na spoljnim pozicijama, trudio sam se da ostanem smiren, da koristim šansu. Radiću to i dalje, bilo da ostanem ovdje ili negde drugdje, da dokažem da sam sposoban da igram na ovom nivou", rekao je Micić.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:01
Vasilije Micić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC