• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA supertim propao zbog broja na dresu!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kris Pol otkrio je da mu je propao prelazak u Majami zbog broja na dresu.

 Krisu Polu propao trejd u Majami zbog broja Izvor: Printscreen/Twitter/Wheeler Jaylen

Kris Pol bio je blizu da postane deo supertima u Majamiju i da igra sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Boš. Da se to dogodilo vjerovatno bi sada imao bar jednu NBA titulu, možda i nekoliko, pošto je Hit u tom periodu dva puta bio šampion. Zašto nije? Zbog broja.

Pol i Vejd bili su zajedno u jednom podkastu i tamo su priznali da je dolazak plemjmejkera propao zbog toga što Dvejn nije htio da se odrekne "trojke", a Pol je poznat po nadimku "CP3" i tom broju i nisu mogli da nađu zajednički jezik i da postignu dogovor. Sve je propalo. Nije otkriveno doduše koje godine je to bilo.

Svi znaju čuvenu priču kada je tadašnji komesar Dejvid Štern blokirao prelazak Pola u Lejkerse, ali za Majami je malo ko znao. "Sjedio sam u stanu, moj brat Si Džej je sjedio na kauču, pričali smo o odlasku u Majami, ko će imati loptu u rukama, kako će stvari da funkcionišu. Onda je Si Džej pitao ko će da nosi broj tri. Uslijedila je tišina", počeo je Pol.

Onda su obojica počeli "koškanje" oko toga čiji je to broj, pa je Kris počeo da se smije. "Šta treba, da budem 'CP6'."

Izgleda da je broj u košarci ipak veoma važna stvar. "Ja kažem da zbog toga nije došlo do trejda. Pet Rajli nije 'povukao obarač', jer Kris nije htio da uzme drugi broj", objasnio je Vejd.

"Dugo smo pričali o timu, kako će sve da izgleda, šta će se dešavati i onda me je pitao za broj, pa sam odgovorio, nek on vidi koji će broj on da nosi", pojasnio je Kris.

Vejd se onda prisjetio još nekih detalja. "Sećam se kada smo razgovarali baš na temu broja i rekao sam mu 'Brate, o čemu pričaš, uzmi drugi broj'. I sve je propalo zbog broja".

Onda ga je Kris "pecnuo" i rekao kako je "bio spreman da žrtvuje sve, osim svog broja". Nije dugo čekao na odgovor. "Žrtvovao sam broj kontakata sa loptom, da ne dobijam mnogo članaka od medija i da ne dobijem najviše novca, ali broj ne dam", završio je Vejd.

Lebron je stigao u Majami 2010. godine i u prve dvije sezone se Hit dosta mučio. Vejd i on nisu mogli da nađu pravu hemiju, bilo je dosta problema. Onda je Dvejn uspio da stavi ego po strani, da dozvoli Džejmsu da preuzme ulogu lidera i to se završilo sa dvije uzastopne titule. Zbog plaćanja poreza i finansijskih ograničenja tada su sva trojica (Lebron, Vejd, Boš) prihvatili znatno manje plate kako bi mogli da igraju zajedno.

Podsjetimo, Pol je karijeru počeo u Nju Orleansu, pa je onda bio u Los Anđeles Klipersima, Hjustonu, Oklahomi, Finiksu i sada igra za Golden Stejt. Jedan je od igrača koji je dugo u ligi i koji nema NBA titulu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC