• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ove dvije utakmice večeras su ključne za Partizan: Dva tima hoće da otmu deseto mjesto crno-bijelima, jednima će uspjeti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan bi mogao da se nađe ispod crte nakon ovog kola Evrolige!

 Može li Partizan zadržati 10. mjesto u Evroligi Izvor: MN PRESS

Partizan je zamalo od gotovog napravio veresiju, ali je na kraju uspio da pobijedi Baskoniju84:80 i da zadrži deseto mjesto na tabeli. Sa 14 pobjeda sada su usamljeni na tom desetom mjestu, ali jedno je sigurno, poslije kraja ovog kola Evrolige to neće biti tako! 

Dva meča će navijači Partizana pratiti sa posebnim interesovanjem u programu Evrolige za srijedu, a to su dueli Monaka i Olimpije Milano u 19.00 i Valensije i Bajerna od 20.30 časova. Što se tiče prvog meča svakako da će za Monako i Sašu Obradovića navijati Grobari, a u drugom je pitanje šta više odgovara Partizanu. 

Olimpija je na 12 pobjeda na pragu da ispadne iz trke za deseto mjesto u Evroligi i poraz u kneževini bi im sveo šanse na minimum. Naredni meč im u goste dolazi Fenerbahče, zatim gostuju Žalgirisu, pa dočekuju Virtus. Regularni dio Evrolige će završiti u Beogradu kada budu gostovali Makabiju u "Pioniru", a ako ne uspiju da pobijede Monako sva je prilika da će im se sezona u Evropi završiti u Beogradu.

Što se tiče drugog meča, ko ga pobijedi izjednačiće se sa crno-bijelima na posljednjem mjestu koje vodi u plej-in. Partizan je na 14 pobjeda, Bajern i Valensija imaju po 13 i sada hoće da zasjednu na to Partizanovo mjesto. Španski tim želi da prekine jako lošu seriju od četiri poraza zaredom, a nakon ovog meča gostuju Monaku i Makabiju. Pretposljednje kolo im u goste dolazi prežaljeni Asvel, a potencijalna bomba u "Areni" je meč sa Partizanom u posljednjem kolu gdje bi mogla ova dva tima da se bore za nokaut fazu.

Ipak Pablo Laso je uspio da dovede Bajern u formu i hoće da ukrade tu poziciju. Ako bi pobijedio našao bi se sa Bavarcima u dobroj poziciji. Poraz bi ipak vrlo vjerovato značio kraj nadanja jer Bajern do kraja takmičenja dočekuje Makabi, Barselonu I Panatinaikos, a gostuje Monaku. 

Pobjeda nad Baskonijom je ipak dala mnogo optimizma crno-bijelima i sada će do samog kraja imati čemu da se nadaju. Naredni rival Partizana već u četvrtak u "Areni" je sastav Real Madrida. 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC