• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neću na to pitanje da odgovorim! Sferopulos otvorio dušu o Teodosiću: Znam ga još od kad nije dobro znao engleski!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Janis Sferopulos pričao je sa novinarima poslije meča sa Olimpijakosa.

 Janis Sferopulos komentarisao poraz Crvene zvezde od Olimpijakosa Izvor: Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

Crvena zvezda nije uspjela da slavi u posljednjem evroligaškom meču pred svojim navijačima u ovoj sezoni. Izgubila je od Olimpijakosa u dramatičnoj završnici (86:89). Po završetku meča Janis Sferopulos pričao je o dešavanjima sa terena.

Prvo je analizirao utakmicu.

"Vidjeli smo derbi, borili smo se do samog kraja. Olimpijakos je bolje započeo meč. Polako smo pronašli ritam na obje strane terena. U trećoj dionici smo vodili, borili smo se u četvrtoj, detalji su odlučili, kao što ste vidjeli. Jedan promašaj, skok, težak šut koji su pogodili oni. Dali smo maksimum za pobjedu. Nažlost, nismo pobijedili, nemam zamjerke, igrači su uradili sve. Kao zaključak, želim da se borimo i u posljednjoj utakmici u Evroligi, pa u ABA ligi i onda da se fokusiramo na plej-of. Ovo je poseban dan za naš klub zbog sjećanja na prvi trofej poslije 50 godina. To je nešto što mlađe generacije treba da znaju i bitno je za istoriju kluba", počeo je Sferopulos.

Istakao je da je falilo i malo sreće. "Potrebno je i malo sreće u ovakvim mečevima. Vidjeli ste da je centar Rajt pogodio trojku kada je bilo neriješeno. Moramo da unaprijedimo određene detalje, da budemo fokusiraniji u napadu i da donosimo prave odluke."

Jedno od pitanja bilo je u vezi sa šutem koji je uzeo Rokas Gedraitis kada je promašio cijeli obruč. "Prva opcija bio je Nedović, ako je fokus na njemu, što se i dogodilo, našli smo našeg dobrog šutera Rokasa na šutu za tri."

Uslijedilo je i jedno duže pitanje, analiza sezone i Grk je upitan da li već vidi šta fali ekipi za sljedeću godinu. "To je dobro pitanje, ali neću da odgovorim sada. Na kraju sezone ću odgovoriti na to pitanje. Ima još mečeva da se igra."

Nisu igrali Džavonte Smart, Majk Tobi, Trej Tompkins i Nikola Topić. "Moja odluka je bila, Smart isto nije igrao, takođe moja odluka."

Miloš Teodosić je istakao da bi volio da igra i sljedeće sezone, a kada je to čuo Janis je dao nešto duži odgovor. "Miloš je igrač sa kojim sam povezan dugo godina, ne samo sada. Došao je u Olimpijakos sa 19 godina kada sam bio asistent i bili smo bliski i tada. Pomogao sam mu i kada je bio veoma mlad i kada nije znao engleski dobro. Sreli smo se u CSKA opet u sezoni 2011/12 i sada sam srećan što ga treniram, prethodna dva puta sam bio pomoćnik. Srećan sam što ga treniram, on je igrač koji je legenda, biću srećan ako nastavi da igra."

Za kraj je ponovo upitan o Tompkinsu i Topiću. "Rade individualno, nalaze se u posljednjoj fazi rehabilitacije i uskoro će, ako sve bude dobro, biti na terenu", zaključio je Sferopulos.

(MONDO - N.S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC