• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerika bruji o ćerki bivšeg košarkaša Zvezde: Došao poslije dvije NBA titule, a bio je jedan od najvećih promašaja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Adam Morison je bio sjajan u srednjoj školi i na koledžu, a sada njegovim stopama ide ćerka!

 Adison Vels Morison dominira u SAD Izvor: MN Press/Instagram/inevitableathlete

Ćerka bivšeg košarkaša Crvene zvezde je hit u Sjedinjenim Američkim Državama! Adam Morison, koji se smatra za jedan od većih promašaja Crvene zvezde na transfer tržištu u Americi je ostao i dalje veoma poznat prije svega zbog svojih partija na koledžu. On je igrajući za Gonzagu bio najbolji strijelac NCAA i ostao je legenda "Buldoga". 

Sada njegova ćerka Adison Vels Morison dominira u srednjoškolskoj konkurenciji! Adison Vels Morison igra za srednju školu Mid, a Morison redovno dolazi da njene mečeve i uživa u igri svoje ljubimice. 

Ona je druga godina srednje škole i jedna je od najboljih košarkašica u svom godištu! Izabrana je u drugu idealnu petorku svih srednjih škola u Americi, a u četvrfinalnom meču nacionalnog prvenstva je blistala. Bila je najefikasnija sa 26 poena, a uz to je šutirala za tri 4/5. Pogledajte kako igra Adison Vels Morison: 

@inevitableathlete Like father like daughter Addison Wells Morrison is the daughter of quite possibly the best player ever at Gonzaga, Adam Morrison. She takes after him in her abilities on the court as she is one of the best hoopers in Washington In this game, she went off for 26 points in route to a huge win in the quarterfinals. She is an elite scorer and has huge potential, so make sure to follow her journey! Follow our page as well for more of the best highlights in the PNW #inevitableathlete#addisonwellsmorrison#adammorrison#gonzagabasketball#girlshoops♬ original sound - Inevitable Athlete

U četvrtfinalu je uspjela da pokaže da je sjajna i u odbrani, a takođe je uz zvuk sirene pogodila trojku uz faul za pobjedu svog tima u četvrfinalu. Ipak, na kraju nije Mid došao do titule, ali čak sada ona dobija ponude od raznih koledža i vjerovatno je čeka WNBA karijera ako ovako nastavi.

KO JE NJEN OTAC? NAJVEĆI PROMAŠAJ ZVEZDE!

Adama Morisona publika u Srbiji zna zato što je na početku sezoine 2011/12 došao u Crvenu zvezdu! On je kao jedan od najboljih koledž igrača izašao na draft 2006. godine i tada ga je birala ekipa Šarlot Bobketsa. Izabran je poslije Andree Barnjanija i Lamarkusa Oldridža, a prije igrača poput Brendona Roja, Rudija Geja, Džej Džej Redika, Tabe Sefološe, Radžona Ronda, Kajla Laurija, Serhija Rodrigeza, Džoela Frilenda, Pi Džej Takera, Pola Milsapa...

On je u Šarlotu igrao u prvoj sezoni, zatim je godinu 2007/08 potpuno preskočio zbog povrede, a nakon što se nije izborio za minute trejdovan je u Los Anđeles Lejkerse u zamjenu za Vladimira Radmanovića. Osvojio je dvije titule sa Lejkersima, ali je u dvije sezone u ovom klubu odigrao jedva 41 meč, da bi potom došao u Crvenu zvezdu.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Potpisao je ugovor sa Vašingtonom 2010. godine, ali je otpušten, a kada je došao u Beograd u septembru 2011. godine smatranje za ozbiljno pojačanje. Odigrao je osam utakmica, prosječno bilježio 15,5 poena, 3,1 skok i 1,5 asistencija, ali je raskinuo ugovor već u novembru. U januaru 2012. je prešao u Bešiktaš. Probao je nakon toga da se vrati i u NBA, ali mu nije uspjelo. Sada je trener muškog tima u srednjoj školi u kojoj nastupa njegova ćerka. 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC