• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Surovo kažnjen najbolji Jokićev saigrač: Pravio haos na terenu, NBA ga udarila po džepu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kanadski košarkaš Džamal Marej moraće da plati veliku kaznu.

 Džamal Marej moraće da plati veliku kaznu Izvor: Profimedia

Ekipa Denver Nagetsa izgubila je oba meča protiv Minesote na početku polufinalne serije Zapadne konferencije, a kanadski košarkaš Džamal Marej nije impresionirao na tim susretima. Najbolji saigrač Nikole Jokića posebno je nervozan bio u drugoj utakmci, kada je potpuno podbacio i meč umjesto dobrim potezima obilježio haosom koji je napravio na terenu i oko njega.

Džamal Marej je sudijama pokazivao da su plaćeni, unosio im se u lice i aplaudirao nakon spornih odluka, a zatim i gađao jednog od njih dok je sjedio na klupi za rezerve. Marej je ka jednom od trojice arbitara bacio dio medicinske opreme, predmet koji poboljšava cirkulaciju i krv šalje u dio tijela na koji je namješten. NBA liga je odlučila da ga žestoko kazni zbog toga!

Iako je postojala naznaka da bi Džamala Marej mogao da bude čak i suspendovan, kazna za beka Denvera ipak će biti samo novčana. Zbog svih prekršaja koje je napravio na drugom meču protiv Minesote, Marej će u kasu takmičenja morati da doda čak 100.000 američkih dolara!

Kanađanin je žestoko udaren po džepu, ali u Denveru mogu biti zadovoljni jer je izbjegnuta suspenzija. To znači da će aktuelni šampioni NBA lige na gostovanja Minesoti krenuti u punom sastavu - po brejkove koji bi ih u potpunosti vratili u igru kada je odbrana titule u pitanju.

Da bi se tako nešto dogodilo, Džamal Marej mora da zaigra daleko bolje nego u prva dva meča serije. Neophodno je da pronađe rješenje za agresivnu odbranu Minesote, koja ga često pritiska prilikom prenosa lopte, a odmah u polju napada šalje i igrača koji će da ga udvoji kako bi usporila napad Denvera. Marej je u prva dva meča Denvera i Minesote na terenu proveo 70 minuta i za to vrijeme postigao tek 25 poena, uz izuzetno loše procente šuta. Za dva poena šutirao je 7/24, dok je za tri imao tek dva pogotka iz osam pokušaja.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC