• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dovodi plejmejkera, ali mora da plati obeštećenje

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan je izgleda riješio pitanje organizatora igre za sljedeću sezonu.

 partizan dovodi krisa dzonsa Izvor: MN PRESS

Kako javljaju strani mediji Partizan je našao plejmejkera za narednu sezonu! Crno-bijeli su se od neplaniranog odlaska Jama Madara iz kluba prilično mučili sa pozicijom organizatora igre. Kevin Panter nije klasični plej. Ognjen Jaramaz je potpuno ispao iz rotacije, a Aleksa Avramović je opet imao problema sa povredama. 

Sada se ponovo javljaju informacije da su crno-bijeli na korak od potpisivanja ugovora sa dosadašnjim plejmejkerom Valensije Krisom Džonsom. Ovaj 31-godišnji Amerikanac je već godinama u Evropi, a sada je pored Partizana takođe na meti Virtusa iz Bolonje. 

On je u Evropi počeo od igranja u manjim ligama pa je tako nastupao u Švajcarskoj i Belgiji, a Evroligu igra od 2020. godine kada je potpisao za Makabi. Tu je pružao solidne partije, a onda je u sezoni 2021/22 zablistao u duetu sa Elijem Okobom u Asvelu. Imao je prosječno 14,7 poena, 3,6 asistencija, 3,2 skoka i 1,5 ukradenih lopti po meču. 

To mu je obezbijedilo transfer u Valensiju u kojoj je proveo protekle dvije sezone i sada je očigledno vrijeme da se mijenja sredina. U sezoni iza nas je u Evroligi davao 12,7 poena, imao je uz to 4,2 asistencije i 2,1 skoka po meču. I dalje ima važeći ugovor sa Valensijom, ali prema nekim ranijim informacijama postoji izlazna klauzula tako da bi uz određeno obeštećenje Partizan mogao da osigura njegov potpis.

Prije nego što Partizan bude krenuo u sastavljanje tima za Evroligu naredne sezone crno-bijeli moraju da "sijeku". Željko Obradović će u četvrtak morati da pošalje spisak registrovanih igrača za takmičenje u Superligi, a kako ima više od četiri stranca u sastavu biće neophodno da se odluči ko će pored Frenka Kaminskog prijevremeno završiti sezonu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC