• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atamanu nije dosta bombi u Panatinaikosu: Osvojio Evroligu, a dovodi i Hrvata iz NBA lige?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novo pojačanje Panatinaikosa mogao bi da bude Dario Šarić.

 Panatinaikos dovodi Darija Šarića Izvor: MN Press/Stellios Stefanou/Eurokinissi Sports

Prethodnog ljeta je Panatinaikos rešio da napravi veliki zaokret - nakon godina u kojima su tavorili u donjem dijelu tabele vlasnik Dimitris janakopulos odlučio je da napravi evropski drim-tim. Prvo je stigao Ergin Ataman, za njim i sijaset kvalitetnih pojačanja, pa je tim iz Atine preko noći postao prvi favorit za osvajanje Evrolige. Uspjeli su u tome, ali im nije dosta - žele da potvrde titulu u narednoj sezoni.

U skladu sa tim radi se prelazni rok u Atini ovog ljeta. Već je stigao "kapitalac" u vidu Lorenza Brauna, ali ni tu nije kraj... Kako prenosi grčki portal "Sport 24", Panatinaikos želi da angažuje hrvatskog košarkaša Darija Šarića, dugogodišnjeg NBA igrača. Navodno, PAO vidi Hrvata kao idealno rješenje za pozicije četiri i pet u narednoj sezoni, a Matijas Lesor bi dobio sjajnu podršku u reketu aktuelnog prvaka Evrope.

Ni Šarić nema ništa protiv da se vrati u evropsku košarku. Karijera se lagano bliži kraju, bio bi neuporedivo bliži kući, a i uloga u timu bila bi mu drugačija nego u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu. Pošteno je reći da se hrvatski reprezentativac u dresovima Filadelfije, Minesote, Finiksa, Oklahome i Golden Stejta nije izborio da bude jedan od nosilaca ekipe.

Tim iz Atine mogao bi da mu povjeri jednu od glavnih uloga u ekipi, a pretpostavka je da bi Šarić u Evroligi mogao dobro da igra i na mjestu krilnog centra. Posljednjih godina sve je manje na toj poziciji, a sve više je klasična petica, ali bi povratak u Evropu mogao da mu donese novu dimenziju na terenu.

Šarić je ponikao u Zrinjevcu 2009. godine, a zatim je u evropskoj košarci igrao za Zagreb, Dubravu, Cibonu i Efes, prije nego što se odselio na drugi kraj sveta. Njega je još 2014. godine draftovao Orlando, ali je odmah trejdovan za Elfrida Pejtona - pa je dvije godine kasnije zaigrao NBA ligu u dresu Filadelfije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC