• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tu smo knjigu zatvorili 2005. godine!" Obradović otkrio detalje: Danilović me uvijek pozove...

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović se neće vraćati na klupu Orlova.

 Željko Obradović neće više nikad biti selektor Srbije Izvor: MN PRESS

Proslavljeni trener Željko Obradović u dva navrata vodio je reprezentaciju, prvi put od 1996. do 2000. bio je na čelu SR Jugoslavije, dok je drugi put na čelu struke bio tokom 2004. i 2005. godine. Nedavno se u razgovoru na Partizan televiziji ponovo dotakao selektorske funkcije.

Obradović je oduvijek imao želju da se vrati u redove Partizana, to je i učinio 2021. Revnosno slijedi svoje odluke, pa se čini da će riječ koju je dao pre skoro 20 godina održati - neće se ponovo naći na klupi Orlova.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović je bio jasan kad je u pitanju novi angažman. 

"Mislim da je nemoguće da se vratim na klupu reprezentacije Srbije, tu knjigu smo zatvorili još 2005. U košarkaškom savezu Srbije ima ljudi kojima sam blizak, posebno predsjednik Saša Danilović", rekao je Obradović i nastavio:

"Danilović je jedan od mojih bivših učenika i kad god se pojavi prilika u reprezentaciji on me uvijek pozove. Ipak, moj odgovor je uvijek isti, zna šta ću mu reći. S druge strane, uvijek sam spreman da svojim idejama pomognem reprezentaciji Srbije", zaključio je Obradović.

Kao selektor nacionalnog tima Željko Obradović osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, zlato na Evropskom prvenstvu 1997, zlato na Mundobasketu 1998. godine, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu 1999. godine. Takođe, Obradović je bio pomoćni trener u reprezentaciji 1995. godine kada je Jugoslavija osvojila Evropsko prvenstvo, prvo veliko takmičenje nakon sankcija.

Imao je uspjeha i kao igrač, pošto je na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu osvojio srebro, a dvije godine kasnije na Svetskom prvenstvu zlato.

Ipak, asocijacije na karijeru Željka Obradovića uglavnom su vezane za klupsku košarku. Tokom prethodnih nekoliko decenija izgradio je status najtrofejnijeg evropskog trenera, sa čak devet trofeja u Evroligi. Do najbitnijeg trofeja na kontinentu vodio je ekipe Partizana, Huventusa, Reala, Panatinaikosa (pet puta) i Fenerbahčea.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC