• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevjerovatna statistika Partizanovog košarkaša: Aleksej Pokuševski jedinstven u Evroligi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksej Pokuševski je odigrao odlično drugo poluvrijeme i meč je završio sa dva poena i tri blokade.

 aleksej pokusevski poslije pobjede nad makabijem Izvor: MN Pess

Partizan je u duplo kolo Evrolige završio sa dvije pobjede. Poslije slavlja u Beogradskoj areni nad Bajernom, crno-bijeli su slavili i u svom nekadašnjem domu - Pioniru. Ugostio ih je Makabi iz Tel Aviva, a izabranici Željka Obradovića potvrdili su da polako pronalaze ritam i da se navikavaju jedni na druge. Parni valjak je pobijedio 91:79.

Aleksej Pokuševski je upisao i svoje prve poene u Evroligi, ali to nije ono najvažnije. Poslije problema sa faulovima koje je imao Isak Bonga, Obradović je mogao da računa samo na momka koji je u Partizan došao iz Šarlota i opravdao je zadatu ulogu. Meč je završio sa tri blokade i dvije asistencije i pokazao da će trener crno-bijelih i te kako moći da računa na njega. Sada u Evroligi ima više upisanih blokada nego poena. 

Pokuševski je započeo: "Generalno smo timski igrali mnogo dobro i mislim da smo zasluženo dobili utakmicu. Pokazali smo karakter u drugom poluvremenu", prenosi Meridijan. Kratko je krilni igrač Partizana analizirao meč: "Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, pogotovo u odbrani i na skoku. Zapravo je bilo dosta loše. Drugo je bilo mnogo bolje", ispričao je Pokuševski.

Za svoju požrtvovanost na terenu je rekao: "Bilo je to instinktivno, bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Pokušao sam da uradim u odbrani ono što trener je rekao". Pokuševski je u debiju u Evroligi protiv Bajerna upisao jednu rampu, u meču protiv Makabija tri, a za obje te utakmice svega dva poena, pa je još malo pričao o svojoj defanzivnoj igri: "Samo neka mi pobjeđujemo i neka tako bude i dalje".

Bivši igrač Šarlota je još i dodao: "Osjećam se sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu pogotovo u Evroligi. Trebaće još malo vremena da se povežu neke stvari u mojoj glavi, ali mislim da sve ide kako treba", zaključio je Pokuševski.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

05:18
Aleksej Pokuševski Mondo intervju
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC