• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Aleksa dobio dozvolu, igraće za Srbiju": Pešić najavio razgovore sa Obradovićem i Sferopulosom

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić najavio je razgovore sa trenerima "vječitih" oko igrača koji će biti na raspolaganju za kvalifikacije za Eurobasket.

 Aleksa Avramović će igrati za Srbiju Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić biće na pravim mukama kada je u pitanju sastavljanje tima za kvalifikacioni meč za Eurobasket protiv Danske. Gostujemo 21. novembra u Kopenhagenu što je inače i termin "vječitog" derbija u Evroligi, pa je tako i dalje veoma neizvjesno ko će moći da se odazove. Znamo već da nema igrača iz NBA, da je tradicionalno problem i sa igračima iz Evrolige, s tim da su Zvezda i Partizan izlazili u susret...

"Sve ćemo rješavati kao i do sada kroz razgovore sa Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom, trenerima Partizana i Crvene zvezde, pa da vidimo šta mogu da ponude. Kalendar je tako htio, njih očekuje izuzetno važan meč, pa sve se to mora uzeti u obzir", rekao je Svetislav Pešić za "Sport Klub" i potom dodao:

"Generalno, još uvijek je rano da bilo šta kažem na tu temu, jer pored specifične situacije oko poklapanja utakmica, uvijek se moraju uzeti u obzir povrede i bolesti. Do 11. novembra se mora poslati definitivan spisak košarkaša za kvalifikacione duele sa Dancima 21. u gostima i tri dana kasnije u Beogradu. Za sada je poslat preliminaran spisak sa 26 imena, ali nam sigurno nije potrebno toliko igrača. Moramo da vodimo računa o svemu, odnosno da čekamo do poslednjeg dana zbog već pomenutih okolnosti".

Svetislav Pešić poručuje da "nema puno kandidata" iz KLS, već iz klubova koji igraju ABA ligu, dodajući i da je dobio dobre vijesti iz Moskve gdje je CSKA dozvolio Aleksi Avramoviću da igra za Srbiju.

"Avio karta za Aleksu se vadi, pošto je dobio dozvolu CSKA, koji ne igra najjače evropsko takmičenje. Ali, uvijek volim da dodam, samo da zdravlje posluži. Postoji i stavka osiguranja od eventualne povrede, koju reguliše KSS u saradnji sa FIBA, da ne ulazim u te detalje, jer to već nije moj sektor", poručio je Pešić.

Podsjetimo, samo tri dana poslije meča sa Danskom u Kopenhagenu, Srbija će i dočekati košarkaše ove skandinavske selekcije. Srbija je inače prva u svojoj grupi sa skorom 2-0, dok je Danska uz Finsku na 1-1. Bez pobede je Gruzija.

(Sport Klub/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC