• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Vratiti "milo za drago" Mađarima

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee u subotu uveče (21 h) u Laktašima dočekuju mađarski Solnok u 16. kolu ABA lige s ciljem da se revanširaju za šokantni poraz iz prvog dijela sezone.

 IGOKEA: Vratiti "milo za drago" Mađarima Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Mađari su u prvom dijelu sezone trojkom s pola terena uz zvuk sirene savladali "igose" 63:60 i večeras će četa Željka Lukajića imati priliku da im se revanšira.

Izuzev Marka Čakarevića koji je već duže povrijeđen svi su zdravi i spremni za duel sa Solnokom, koji u odnosu na šampiona Bosne i Hercegovine ima negativan skor (3:2), s tim da nikad nije slavio u Laktašima.

"U goste nam dolazi jedan jako dobar tim, koji po svom rosteru i kvalitetu spada u timove koji zaslužuju gornji dio tabele. Čeka nas težak meč u kojem ćemo morati dati više od svog maksimuma da bismo došli do pobjede jer put koji nas treba odvesti do pobjede jeste odbrana. Moramo da nađemo način da riješimo te njihove situacije koje su pune pik en rola, gdje oni prave i po tri uzastopne blokade. Moramo pokušati iz te jake odbrane da ulazimo u brzu tranziciju da ih kažnjavamo dok se još nisu postavili u odbrani jer oni imaju jako dobre defanzivne igrače koji mogu izuzetno raznovrsno da igraju odbrani da brzo mijenjaju način igre iz zone u odbranu na čovjeka i slično. Mi ćemo pokušati kroz energiju pronaći put do pobjede koja bi nam mnogo značila i kojom bismo napravili zaista dobar rezultat", izjavio je trener Igokee Željko Lukajić.

Trener Solnoka: Naš cilj je pobjeda

Dragan Aleksić izjavio je da Igokea ima dobar tim koji se nalazi u dobrom ritmu, ali da će njegovi izabranici ići na pobjedu u Laktašima.

"Igokea je u posljednje vrijeme odigrala nekoliko odličnih utakmica i nalazi se u dobrom ritmu. Zato nam neće biti lako. Mi smo imali određene promjene i neke poteškoće, ali naš cilj je trijumf u Laktašima kako bi se vratili u dobar ritam".

 Za kapitena Aleksandrovčana Branka Jorovića predstojeća utakmica je meč sezone.

"Sigurno da je to jedna izuzetno važna utakmica za nas iz više razloga. Prije svega mi želimo da iz utakmice u utakmicu dižemo nivo igre, a drugo oni imaju jednu pobjedu više tako da bismo sa trijumfom uspjeli da se izjednačimo s njima i da konačno krenemo ka sredini tabele. Mogu da kažem da su nam dužnici iz prvog dijela sezone jer smo na gostovanju izgubili nakon što smo primili koš sa pola terena sa zvukom sirene. Za razliku od te utakmice oni imaju nekih igračkih promjena, veoma su neugodna ekipa, imaju dosta šutera u ekipi koji ne čekaju ni trenutak i ne prezaju da upute loptu ka košu i sa velikih distanci. Trebaće nam velika koncentracija i dobra kontrola igre od samog početka ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu na početku ove godine", rekao je Jorović.

Tim iz Aleksandrovca ove sezone je uknjižio pet pobjeda uz 10 poraza, dok su Mađari ostvarili trijumf više i neuspjeh manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC