• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea pala sa zvukom sirene (VIDEO)!

Autor mondo.ba

Aleksandrovčani u Mađarskoj upisali treći poraz u novoj sezoni ABA lige, iako su odigrali najbolji meč u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja. Solnok - Igokea 63:60 (14:10, 15:13, 18:12, 16:25).

Šampion Bosne i Hercegovine Igokea iz Aleksandrovca je poslije dva startna poraza u regionalnom takmičenju - u Zadru i u Laktašima od podgoričke Budućnosti, došao u Mađarsku s ciljem da osvoji prve bodove.

I bio je jako blizu!

Imali su "igosi" priliku da u posljednjem napadu riješe sve dileme i zabilježe prvi trijumf, ali je ponajbolji član prvaka BiH Džonatan Džons upropastio napad lošim vođenjem, a sa zvukom sirene s gotovo pola terena trojku pogodio David Vojvoda za veliko slavlje Mađara.

Vojvoda Igokea
Izvor: YouTube

Na startu utakmice igralo se uglavnom koš za koš bez neke prevelike prednosti domaćina sve do posljednjeg minuta prvog kvartala kada su igrači Solnoka serijom 6:0 otišli na "+6".

Isti ritam viđen je i u drugom kvartalu, jer su Mađari bolje ušli u drugi period i brzo stekli +10 (20:10). "Igosi" nikako nisu uspijevali da pogode izvan 6.75 (5-0), ali su na krilima Đorđa Dragovića i Mladena Jeremića uzvratili serijom 6:0 i smanjili na podnošljivih "-4".

Statistika

SOLNOK: Loren 3, Sinovec 16, Keler 6, Stajkovski 0, Vitmen 2, Vojvoda 8, Tot 0, Džons 16, Bader 4, Brkić 0, Milošević 8

IGOKEA:Jeremić 7, Šćekić 6, Jorović 11, Knežević 2, Milošević 2, Čakarević 4, Radukić 0, Drenovac 12, Bunić 5, Zlovarić 0, Džons 9, Dragović 2.

Tek u osmom minutu druge četvrtine, tim Vladimira Jovanovića je preko Džonatana Džonsa iz šestog pokušaja pogodio trojku (23:21), ali su Mađari predvođeni Stefanom Sinovcem uspjeli da do odlaska na odmor odu na "+6".

Treći period u potpunosti je pripao Solnoku, u čijim redovima je briljirao Amerikanac Lazarik Džons i domaći su otišli na devet razlike (44:35) pred posljednjih 10 minuta susreta.

Ipak, tada igosi počinju da igraju kao u transu i uspijevaju da se vrate i prvi put povedu u posljednjem minutu (59:58) pogocima Branka Jorovića ako zanemarimo onih početnih 0:2. Potom je i Marko Čakarević bio uspješan s linije slobodnih bacanja za novih "+2" Aleksandrovčana, a Džons s penala vratio stvari na početak.

Ali loptu i posljednji napad imala je Igokea…I onda se dogodilo već opisano. Šteta…

Najbolji u taboru "igosa" bio je Đorđe Drenovac sa 12 poena, Jorović je ubacio koš manje, a Džonsu je pogodak nedostajao da ostvari dvocifreni učinak.

Kod Solnoka najefikasniji je bio dvojac Stefan Sinovec (8) i Džons sa po 16 poena, ali epitet heroja otišao je u ruke Davida Vojvode čija je dalekometna trojka i presudila "igosima".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC