• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađarska rampa Igokei na startu 2015.

Autor mondo.ba

U prvoj utakmici u 2015. godini, Igokea na domaćem terenu u Laktašima poražena od Solnoka 66:71 u 16. kolu regionalne ABA lige. Uprkos zaostatku od 10 poena u trećoj četvrtini, Mađari upisali prvi trijumf u gostima protiv Igokee.

Igokea je meč protiv mađarskog predstavnika, koji joj je ostao dužnik u prvom dijelu sezone, kada je trijumfovao trojkom sa pola terena u posljednjim trenucima meča, dočekala bez Marka Čakarevića, Draška Kneževića i Milenka Predića.

Uprkos velikoj želji da se revanširaju za taj poraz, igrači Željka Lukajića nisu uspjeli da obraduju svoje navijače na otvaranju 2015. godine.

Iako su sredinom treće četvrtine imali čak 10 poena zaostatka, borbenom igrom gosti su došli do preokreta i prvog trijumfa u Laktašima otkako se igra regionalna liga.

IGOKEA - SOLNOK 66:71 (16:11, 15:13, 18:28, 17:19)

IGOKEA: Meklur, Torlak 4, Jorović 12 (6 sk), Milošević, Radukić, Drenovac 7, Bunić 7, Katnić 8, Zlovarić 4, Džons 8 (5 as), Dragović 14 (6 sk), Živanović 2.

SOLNOK: Keler 8 (11 sk), Stajkovski, Vitman 8, Vojvoda 17, Džons 16 (4 sk), Bader 4, Somođi 2, Brkić, Pavlović, Milošević 9 (4 sk, 4 as), Gipson 7 (4 sk).

Uslijedio je neobjašnjiv pad u igri domaćeg tima, što su gosti znalački iskoristili i uz veliku nervozu Aleksandrovčana upisali sedmi trijumf u sezoni, a Igokei nanijeli 11. poraz.

Ključni dio meča upravo je bila treća dionica, koju su košarkaši iz Mađarske riješili u svoju korist 28:18. Igra sa malim brojem poena više je odgovarala gostima, koji su sačuvali snagu i živce i na kraju prekinuli seriju od tri uzastopna poraza.

U prvom poluvremenu Igokeu je držao sjajni krilni centar Nikola Dragović. Postigao je 11 poena, ali je u nastavku zakazao, te je susret završio sa 14 poena i šest skokova. Dvocifren je još bio jedino kapiten Branko Jorović, koji je osim 12 poena imao i šest uhvaćenih lopti.

Goste su do trijumfa vodili David Vojvoda sa 17 i Lazerik Džons sa 16 poena, dok su veliku pomoć imali u Akosu Keleru, koji je osim osam poena, imao i 11 skokova.

Igokea je propustila priliku da pobjedom krene prema sredini tabele. Novim neuspjehom, 11. ove sezone, uz pet pobjeda, šampion BiH i dalje je u samom dnu.

U 17. kolu Aleksandrovčani gostuju Krki.

REZULTATI 16. KOLA
Metalac - Krka 69:67
Igokea - Solnok 66:71

U nedjelju:
Partizan - Cedevita (17 časova)
Olimpija - Crvena zvezda Telekom (19)
MZT - Budućnost (21)

U ponedjeljak:
Cibona - Mega (20:30)

Odgođeno:
Levski - Zadar

TABELA: Crvena zvezda Telekom 15-0, Budućnost 12-3, Cedevita 11-4, Olimpija 8-7, Partizan 8-7, Cibona 8-7, Mega Leks 7-8, Zadar 7-8, Metalac 7-9, Solnok 7-9, Krka 6-10, MZT 5-10, Igokea 5-11, Levski 1-14.

TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA

Seriju s kraja treće četvrtine, Mađari su nastavili i u odlučujućem periodu meča. Vitman je ogodio u 52. minutu za maksimalnih "plus pet" gostiju 52:57, a nervoznom igrom Aleksandrovčani su ušli u seriju grešaka.

Reagovao je Lukajić tajm-autom poslije 54:61, pokušavajući da zaustavi sjajnu igru Solnoka u tim trenucima. Pametnom igrom gosti su natjerali domaće košarkaše da uđu u problem sa ličnim greškama, čime su uspjeli duži period da drže prednost.

U trenucima kada s utakmica lomila, na 62:64, nakon očiglednog igranja nogom Gipsona, sudije su zažmirile i uprkos protestima domaćih košarkaša i stručnog štaba, ne želeći da pregledaju snimak (tehnologija koja se od ove sezone koristi u ABA ligi), dodijelile loptu gostima.

Nervozni igra nije donijela ništa dobro Aleksandrovčanima, pa su košarkaši Solnoka rutinski zadržali prednost i upisali prvi trijumf u Laktašima otkako se igra regionalna liga - 66:71.

TREĆA ČETVRTINA

Branko Jorović petom Igokeinom trojkom otvorio je drugo poluvrijeme za maksimalnih "plus 10", da bi istom mjerom već u sljedećem napadu uzvratio nekadašnji igrač Aleksandrovčana Serherio Gipson.

Ponajbolji igrač domaćih ove sezone Džonatan Džons nije bio pretjerano raspoložen večeras. U 23. minutu "uzeo" je težak šut, promašio, da bi njegov prezimenjak na drugoj strani Lazerik Džons laganim košem, uz seriju 7:0, doveo Solnok na samo tri poena zaostatka, 34:31.

Nastavili su gosti sa dobrom igrom, a nakon sjajne akcije i zakucavanja Davida Vojvode dva minuta kasnije smanjili su na 36:34. Ipak, nije se dala Igokea. Mini serijom 4:0 vratila je nešto sigurniju prednost 40:34.

Iako je Igokea u trećoj četvrtini imala i 10 poena prednosti, košarkaši mađarskog predstavnika nisu se predavali, nego su stigli do izjednačenja, a zatim i poveli.

Nakon sjajnih prvih 20 minuta, Dragović se uspavao, da bi tek u 27. minutu postigao prve poene u nastavku, ukupno 13 za 47:38. Za samo par trenutaka, na semaforu je već 49:49, a nedugo zatim i trojkom Kristijana Vitmana sa zvukom sirene 49:52!

DRUGA ČETVRTINA

Nakon čak 15 "ispucanih" trojki u prvom kvartalu (Igokea 2/6, Solnok 1/9), serijom 5:0 gosti su smanjili na 17:16. Ipak, Dragović je novim uspješnim pogotkom van linije 6.25 donio "igosima" 20:16, da bi Dušan Katnić povisio na 22:16.

Nije mnogo efikasnija bila ni druga četvrtina u odnosu na prvu. Dragović je nastavio sa dalekometnim šutevima i novom trojkom (3/3) donio najveću prednost Igokei 27:20.

Realizovanim slobodnim bacanjima u finišu prvog poluvremena, postao je prvi igrač sa dvocifrenim učinkom (11 poena) i zadržao maksimalno vođstvo od sedam poena 31:24. Bez promašaja iz igre, Dragović je osigurao Igokei sasvim pristojnu prednost pred veliku pauzu.

PRVA ČETVRTINA

Poslije uvodnih 0:2, košarkašima Igokee bilo je potrebno više od dva minuta da dođu do prvih poena (Dražen Zlovarić realizovao oba slobodna bacanja), da bi prve poene iz igre tek u trećem minutu postigao Petar Torlak.

Mađari su u prvom dijelu prve četvrtine bili u konstantnom vođstvu, istina minimalnom. Zonska igra gostiju nikako nije odgovarala izabranicima Željka Lukajića, koji su za nešto više od pet minuta postigli svega četiri poena.

Tek u posljednjem minutu, serijom 4:0, Igokea je po prvi put stigla do prednosti, 13:11.

Igra koš za koš donijela je mali broj poena, uz veoma loš šut na obje strane, pa je rezultat na isteku prvih 10 minuta 16:11. Sa zvukom sirene trojku je pogodio Đorđe Drenovac za "plus pet".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajmooo

Ajmooo Igosi, do nove pobede!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC