• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Skocentrisan isključivo na BiH

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević odbacio je i najmanju mogućnost da postane savjetnik u Olimpiji izjavivši da je posvećen isključivo "zmajevima" u vjerovatno ključnom periodu kvalifikacija za Mundobasket.

 Duško Vujošević ne ide u Olimpiju, posvećen jedino BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Slovenački "Dnevnik" je objavio da je Dejanu Radonjiću ponuđena klupa "zmajčeka", a Dušku Vujoševiću posao njegovog savjetnika u Ljubljani, gdje bi se navodno preselio zbog boljih uslova za liječenje dijabetesa od onih koje ima u Beogradu.

Selektor BiH kategorički je odbacio tu mogućnost u izjavi za banjalučki list "EuroBlic".

"Ta informacija nije tačna, niti sam dobio ponudu, niti razmišljam da u budućnosti radim u Olimpiji. Trenutno sam skoncentrisan na rad u reprezentaciji BiH i ono što nas očekuje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", izjavio je Vujošević.


Prema njegovim riječima, "zmajeve" očekuje vjerovatno najvažniji period u kvalifikacijama za plasman na Mundobasket 2019. godine u Kini.

"U pitanju su mečevi protiv Belgije i Rusije i svu energiju moramo da usmjerimo prema tome. Priče oko mog angažmana u Olimpiji definitivno nisu tačne".

Ljubiteljima košarke u bivšoj Jugoslaviji odmah je bilo jasno da od zajedničkog angažmana Radonjića i Vujoševića u ljubljanskom klubu neće biti ništa, a jedan od razloga je i što dvojica crnogorskih stručnjaka nisu u dobrim odnosima već dugi niz godina.

Najprije će BiH odmjeriti snage sa Belgijom 22. februara, a tri dana kasnije će gostovati u Rusiji.

"Utakmica protiv Belgije odlučuje da li ćemo se plasirati u naredni krug kvalifikacija. Imamo mlad tim, ekipu u stvaranju i pokušaćemo da napravimo odličnu atmosferu, sinergiju sa navijačima i da se dobro spremimo za taj meč, onoliko koliko je moguće u tih šest dana koliko ćemo biti na okupu. Nadam se da ćemo se na kraju radovati i dobiti tu utakmicu, ali u sportu je zaista teško baviti se bilo kakvim prognozama. Belgija je izuzetno kvalitetna i mogu reći da se u BiH pogrešno stvara slika da smo mi favoriti u tom meču. Napravljen je korak napred kad je riječ o atmosferi oko reprezentacije, u nekim mečevima je atmosfera bila stvarno dobra, ali to je još mali napredak. Moramo više ako želimo dobre rezultate", rekao je iskusni trener.

O meču sa Rusima, koji su pobijeđeni u Sarajevu, Vujošević je istakao da je "zbornaja" apsolutni favorit i da je sa psihološkog aspekta jedan od lakših.

"Mene od njihovog tima najviše brine komplikovano putovanje koje ćemo morati da prođemo. Iz Sarajevo idemo do Beča, iz prestonice Austrije letimo u Moskvu, a iz ruskog glavnog grada čarter letom idemo u perm. Zaista mi nije jasno što se utakmica igra u ovom gradu, ali na to ne možemo da utičemo", podvukao je, između ostalog, Vujošević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC