• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred Unikahu: Veoma je važno

Autor mondo.rs

Iako duel crveno-belih protiv Španaca neće imati rezultatski značaj, za srpskog šampiona nosiće svaku drugu važnost.

 Crvena zvezda Unikaha najava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts ostala je u prošlom kolu bez šanse za plasman u četvrtfinale Evrokupa, jer je izgubila (i) na gostovanju Limožu, u trećoj dramatičnoj završnici u Top 16 fazi.

Upravo su neuspesi u takvim finišima (Unikaha, Valensija u 'Pioniru' i Limož) koštali crveno-bele kraja evropske sezone, a ujedno su za sobom ostavili i psihološke tragove na tim. Naravno, uz one neizbežne - fizičke. 

O tome, kao i o krizi igre i rezultata Crvene zvezde mts u subotu je posle pobede protiv Olimpije govorio prvi pomoćnik Milana Tomića, Andrija Gavrilović, koji je vodio ekipu u tom meču jer je šef struke crveno-belih zbog visoke temperature morao da ostane kod kuće.

Za sada se očekuje da Tomić u utorak od 18.45 povede svoj tim u utakmici poslednjeg kola protiv Unikahe, u kojem rezultatski značaj neće postojati, ali hoće svaki drugi. To je i najvažnija poruka Zvezdinog trenera pred utakmicu.

’Izgubili smo šansu da prođemo dalje, iako smo imali mogućnosti da to promenimo i gubili utakmice u tesnim zavšrnicama. Žao nam je zbog toga. Za klub, navijače i sve nas je izuzetno važno da se oprostimo pobedom, jer se kroz pobede gradi atmosfera i samopouzdanje, koje će biti potrebno za sve ono što nam sledi u narednom periodu"

Trojkom Haimea Fernandeza uz poslednjoj sekundi produžetka, Unikaha je u nedelju pobedila Real Madrid i u velikom stilu najavila svoj dolazak u "Pionir".



’’Bez obzira na to što je Unikaha obezbedila plasman, sigurno će doći sa ozbiljnim pristupom i velikom željom da pobede. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, a cilj nam je da odigramo bolju utakmicu nego u Malagi i da damo sve od sebe da ostvarimo pobedu iz razloga koje sam već naveo’’, dodao je Tomić.

Za razliku od meča protiv Olimpije, crveno-beli će u utorak moći da računaju na prvog plejmejkera Džoa Reglenda, koji je odsustvovao u subotu zbog blaže povrede skočnog zgloba.

Duel u dvorani "Aleksandar Nikolić" biće šesti međusobni između Crvene zvezde mts i Unikahe. Na domaćem terenu crveno-beli ne znaju za poraz od ekipe iz Malage.

U reketu se ponovo očekuje nastup Dušana Ristića.

’’Nemamo rezultatski značaj ni mi ni oni, ali mislim da je utakmica veoma važna. Imamo priliku da se oprostimo od Evrokupa da eventualnom pobedom i daćemo sve od sebe da tako bude. Veoma brzo nas očekuje Kup, borba za drugi trofej i to je odlična šansa za nas da se na najbolji način pripremimo. Odličan su tim, dobili su prethodnog vikenda Real Madrid i to najbolje dokazuje kakav kvalitet imaju’’, istakao je mladi centar.

I Ristić se u najavi meča osvrnuo ka tesnim porazima protiv Unikahe, Valensije i Limoža...

"Imali smo nekoliko utakmica gde smo možda donosili lošije odluke u završnici, a da nismo bili bismo u Top 8. Kasno je za žaljenje, izvući ćemo pouke jer upravo sada dolaze meseci koji će odlučiti o trofejima. Možemo samo da pretvorimo u pozitivno u narednom periodu i da kroz veliki rad ispravimo greške. Evrokup se za nas završava, ali sledi kao što sam rekao borba za trofeje. Prvo Kup Radivoja Koraća, a nije ni daleko početak plejofa ABA lige’’.

Parovi poslednjeg, 6. kola Top 16 faze:

Grupa E

u utorak

Alba - Partizan 20.45

u sredu

Ritas - Monako 18.00

Tabela: Alba 4-1, Partizan 2-3, Ritas 2-3, Monako 2-3.

Grupa F

u utorak

Ulm - Asvel 18.45

u sredu

Lokomotiva Kubanj - Frankfurt 18.00

Tabela: Asvel 5-0, Lokomotiva Kubanj 3-2, Ulm 2-3, Frankfurt 0-5.

Grupa G

u utorak

Zvezda - Unikaha 18.45

u sredu

Valensija - Limož 20.45

Tabela: Valensija 5-0, Unikaha 3-2, Zvezda 1-4, Limož 1-4.

Grupa H

u sredu

Uniks - Andora 17.00
Cedevita - Zenit 19.00

Tabela: Andora 5-0, Uniks 4-1, Zenit 1-4, Cedevita 0-5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC