• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala u praznom Pioniru: Budućnost rafalno!

Autor mondo.rs

Podgoričani su postigli čak 12 trojki i iskoristili pad u igri Crvene zvezde koju je u igri održavao jedini raspoloženi Džejms Gist, strijelac 27 poena, a kada se on umorio - nije imao ko da ga zamijeni.

 Crvena-zvezda-Buducnost-prva-utakmica-sezone-2019/20-prenos-na-TV-Arena-sport-stream Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u finalnoj seriji plej-ofa ABA Lige za 2018/19 briljirala na svom parketu protiv Budućnosti, ali ovoga puta, bez pomoći navijača, gosti su uspjeli da im nanesu prvi poraz zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu.

Budućnost je izuzetno šutirala za tri poena (12/20) dok u redovima Crvene zvezde nije bilo raspoloženog igrača osim Džejmsa Gista (27 poena).

Iskusni Amerikanac je početkom posljednje dionice ostao bez energije, nijedan od njegovih saigrača nije uspio da ga odmijeni na pravi način, dok su gosti odlično koristili Hasana Martina i Džastina Kobsa, koji su završili ono što su počeli Nikola Ivanović i Danilo Nikolić.

Sigurno će Milan Tomić imati mnogo zamjerki na igre svoje ekipe, posebno na 16 izgubljenih lopti - koje su uz odlične procente Podgoričana bili ključni faktor poraza.

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 81:89 (20:26, 22:18, 21:22. 18:23)


Budućnost je počela bolje meč u "Pioniru" i zahvaljući raspoloženom Hasanu Martinu, strijelcu osam od prvih deset poena, odnosno dobrom šutu za tri poena, brzo je stigla do prve osjetnije prednosti na meču i natjerala Crvenu zvezdu da ih neko vrijeme juri.

Na trojke Suada Šehovića, kao i Nikolića i Bamforta, odgovorio je prvo Ognjen Dobrić "kucanjima", odnosno Čarls Dženkins trojkama, da bi potom sjajno zaigrao tandem Filip Čović - Džejms Gist, poslije čijih nekoliko uzastopnih napada je došlo do preokreta, ali se Podgoričani nisu predavali i nastavili su da koriste to što ih "šut spolja" odlično služi.

Energija igrača šampiona ABA Lige postajala je sve snažnija nakon svakog novog dobrog poteza Džejmsa Gista, pa je na polovini treće četvrtine već bio na 27 poena.

Izvor: MN PRESS

KAZNA

Za razliku od prošlih duela, večeras u hali "Pionir" nije bilo gledalaca, zato što je Zvezda kažnjena zbog ulijetanja i nasrtanja navijača na terenu protiv Budućnosti. "Disciplinci" ABA lige zabranili su crveno-bijelima da otvore tribine svoje dvorane u prve dvije utakmice sezone i regionalni šampion odradiće tu kaznu ove večeri do kraja. Na tribinama je bilo oko 200 navijača u parteru.

Tu je Crvena zvezda napravila najveću prednost u dotadašnjem dijelu meča (58:52), uz uključenje i Lorenca Brauna u utakmicu, kao i Muhameda Fajea koji je dao dobar doprinos u odbrani.

Budućnost se uz pomoć Martina, Ivanovića i Kobsa ponovo vratila u meč, a trojkom Danila Nikolića, devetom za Podgoričane, povela pred posljednju dionicu.

Gosti su sjajno šutirali i početkom finalnog kvartala (Nikolić, Ivanović i Bamford), na drugoj strani "uključili" su se Bili Beron koji je postigao dvije trojke, kao i Dejan Davidovac koji je zaigrao i na poziciji "pet", međutim dosta problema crveno-bijeli imali su u odbrani protiv Hasana Martina, odnosno Džastina Kobsa koji je brzinom "sjekao" odbranu Crvene zvezde.

Uz takvu igru Podgoričana bilo je kasno za preokret.

Najefikasniji u redovima Podgoričana bio je Martin sa 17 poena, 16 je dodao Kobs, 15 Šehović, po 14 Ivanović i Nikolić, dok su se još Bamford (8), Nikolić (4) i Božić (1) upisali u strijelce.

Osim pomenutog Gista, sa čak 27 poena, samo su još Bili Beron (11) i Dženkins (10) bili dvocifreni. Prelaznu ocjenu zaslužio je i Filip Čović (6 poena, 4 skoka i 7 asistencija), dok su ostali, prije svih Lorenco Braun i Derik Braun, bili bez ritma.

U naredom kolu Zvezda gostuje Krki, dok Budućnost dočekuje Primorsku.

Prošle dvije sezone, ovi rivali odigrali su dva napeta finala ABA lige, prožeta tenzijom i velikim incidentima - posebno minulog proljeća.

Na kraju takmičarske 2017/18 radovali su se Podgoričani, na kraju 2018/19 nasmijani su bili Beograđani. Ove sezone, nove epizode njihovog rivalstva biće ispisane počev od večerašnjeg meča u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crvena zvezda - Budućnost 20 časova (TV Arena sport)

Za razliku od prošlih duela, večeras u hali "Pionir" neće biti gledalaca, zato što je Zvezda kažnjena zbog ulijetanja i nasrtanja navijača na terenu protiv Budućnosti. "Disciplinci" ABA lige zabranili su crveno-bijelima da otvore tribine svoje dvorane u prve dvije utakmice sezone i regionalni šampion odradiće tu kaznu ove večeri do kraja.

U hali će moći da bude oko 200 gledalaca, smještenih u parteru kraj terena, a u duelu protiv Primorske moglo je da se vidi kako izgleda utakmica u tom ambijentu. Uglavnom se čuje škripa patika, komande trenera, razgovori igrača...

Biće to velika promjena za igrače Zvezde u odnosu na ono što su u četvrtak doživjeli u Štark areni na Novom Beogradu, gdje je pred 17.000 gledalaca pred njima pao Fenerbahče. Ekipa Milana Tomića ostvarila je te večeri prvi trijumf u Evroligi, a drugi u sezoni, s obzirom na "jadranski" skor 1-0 i pobjedu protiv Primorske na "otvaranju".

Sa druge strane, Budućnost je u prvom kolu regionalne lige pobijedila Zadar (93:80), dok je u Evrokupu izgubila na gostovanju Uniksu (83:70) i protiv Trenta u "Morači" (68:77).

Večeras će malobrojni navijači vidjeti drugačiji sastav gostiju u odnosu na prošlu sezonu. Osim dolaska novog trenera, "Piksija" Subotića, u ekipi je ostala "petorka" Nikola Ivanović, Suad Šehović, Milić Starovlah, Aleksa Ilić, Petar Popović i Danilo Nikolić.

Pratite večerašnji meč uz MONDO.

REZULTATI 2. KOLA:

Cedevita Olimpija - Cibona 79:70
Crvena zvezda - Budućnost 81:89

u ponedjeljak

Zadar - Krka 18.00

odigrano u subotu:

Primorska - Partizan 68:56
Mornar - Igokea 92:78

odigrano u petak:

FMP - Mega 98:79

TABELA: Budućnost 2-0, FMP 2-0, Mornar 2-0, Cedevita Olimpija 2-0, Zvezda 1-1,  Primorska 1-1, Partizan 1-1, Krka 0-1, Zadar 0-1, Igokea 0-2, Mega 0-2, Cibona 0-2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC