• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić još jednom o Nahbaru: Pričam samo istinu, a ne što neko želi da čuje

Izvor MONDO/Agencije

Trener Barselone posle oštrog nastupa o planovima čelnika Udruženja evroligaških navijača rekao je da je na taj način samo želeo da ukaže na problem skraćenih priprema na sezonu bez želje da bilo koga uvredi i povredi

 Svetislav Pešić o Boštjanu Nahbaru  Pričam samo istinu, a ne što neko želi da čuje Izvor: MN PRESS

Trener Barselone Svetislav Pešić još jednom u javnosti se objasnio kako je posle meča sa Crvenom zvezdom prošlog četvrtka u Evroligi došlo do toga da izjavi da Boštjan Nahbar, čelnik Udruženja evroligaških igrača, "nije normalan".

Pešić je to izjavio posle najave da će biti usvojena nova pravila po kojima će pripreme za sledeću sezonu morati da počnu 24. avgusta, što srpski trener smatra neprihvatljivim.

Možda će vas zanimati

Zbog uvrede na račun Nahbara Evroliga je pokrenula i disciplinski postupak protiv Pešića.


Poznat kao čovek "bez dlake na jeziku" Pešić je još jednom objasnio zašto je dao tu preoštru izjavu.

"Svaki put kada sam u Beogradu, srpski mediji žele da znaju o svemu što se dešava u košarci. Konferencija je bila iz dva dela. U prvom sam pričao o utakmici sa Zvezdom, dok se u drugom delu govorilo o tome kada sam bio selektor Jugoslavije i poslednjem osvojenom zlatu, Evopskom prvenstvu, Svetskom kupu, bio sam trener Zvezde... Novinari su želi da čuju šta Pešić misli o svemu tome, kao i o rezultatima reprezentacije Srbije na SP. Ja sam trener i moram da poštujem želju ljudi da čuju moje mišljenje", rekao je Pešić, prenosi portal Jurohops.

Pešić se potom osvrnuo i na samu izjavu o Nahbaru.

"Svi znaju da sam ja čovek koji na konferencijama ne kaže samo ono što neko želi da čuje. Ponekad na neke situcije gledam kroz drugacije naočare, ali pokušao sam da dam mišljenje o tome zašto ima mnogo povređenih igrača, Zvezda je takođe imala taj problem. Govorio sam o povređenim igračima, posebno posle SP, pokušao sam da objasnim zašto dolazi do povreda. Trener sam 35 godina, igrao sam košarku 15. Logično je da me pitaju za mišljenje, jer je normalno da znam kako igrač mora da se pripremi, posebno kada 10 meseci igra u Evroligi. Ako se neko osetio uvređenim, ja mu se izvinjavam. Nisam hteo nikoga da kritikujem, napadam ili uvredim. Žao mi je ako se posle toga neko osetio loše", rekao je Pešić.

On je dodao da govorio o budućnosti košarke u Evropi i kako ona treba da se razvija u budućnosti.

"Ni reč nisam rekao o Evroligi, već o problemima sa povređenim igračima. Hajde da govorimo istinu i da svi zajedno pronađemo rešenje. To je veliki problem i sve moje kolege to znaju. Neki o tome govore, neki ne. Kako Nemci kažu 'nema problema, već samo rešenja'. Hajde svi zajedno da govorimo o rešenjima koja su u interesu košarke, igrača i kvaliteta igre u takmičenju u kojem nastupamo", zaključio je trener Barselone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC