• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić i Tima: Nastavak žestokog sukoba sa Eurobasketa 2017 (VIDEO)

Autor mondo.rs

Zvezdin kapiten uzvratio je u "Pioniru" udarac Letoncu, koji ga je povredio u Turskoj i primorao da završi Evropsko prvenstvo. Zato njihov duel ima istoriju.

Bio je to početak septembra 2017. godine i utakmica Srbija - Letonija na Eurobasketu u Turskoj.

Utakmica je već bila odlučena, "orlovi" su vodili 90:82 u poslednjem minutu, kada je Letonac Janis Tima snažno ušao pod koš i sa leđa počeo da urada Branka Lazića.

Možda će vas zanimati

Najpre je čitavim telom naleteo na njega i rukom ga bacio na parket, potom ga je udario pesnicom dok je Lazić padao, a onda ga je udario i nogom, dok je srpski reprezentativac ležao na parketu.

Za taj skandalozni napad Letonac je kažnjen samo nesportskim faulom. Za to vreme, Dragan Milosavljević je podigao sa zemlje Lazića, koji je ipak u tom Timinom naletu besa zaradio povredu zbog koje i završio Eurobasket.

Pogledajte taj trenutak od 2:00:09.

Srbija - Letonija, utakmica Eurobasketa 2017.
Izvor: Youtube/FIBA

U četvrtak uveče, njih dvojica ponovo su bili rivali. 

Početkom utakmice u "Pioniru", Tima je ponovo udario Lazića i zaradio opravdani nesportski faul, na šta je borbeni bek reagovao udarcem i zaradio momentalno isključenje.

Zvezdin kapiten bio je u čudu zbog tako oštre odluke, ali arbitri su bili oštri i pokazali su mu put ka svlačionici. Neizbežno je napraviti vezu između ta dva sukoba, u kojima je Lazić uvek izvlačio deblji kraj - povredu i isključenje.

"Taj duel ima istoriju, a Branko je vrlo emotivan igrač i ne da na sebe. Ne da na saigrače. Mislim da nikad ne bi trebalo odgovarati. Isključenje našeg kapitena je multiplikovalo psihološko stanje ekipe i mislim da je to uvećalo našu želju", rekao je posle utakmice Zvezdin trener, Andrija Gavrilović.

Takođe, o tom momentu govorio je i Stefan Jović, bivši Lazićev saigrač iz Zvezde i iz reprezentacije.

"Bio sam bukvalno na toj liniji i tačno sam video šta se desilo. Mislim da je Lazić sa razlogom isključen", rekao je srpski plejmejker, koji je u "Pioniru" dobio lep doček navijača i klupski dres.

Naredni međusobni meč Zvezda i Himki odigraće 7. februara u Podmoskovlju i videćemo kako će tada izgledati susret Lazića i Time.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Isključen na vreme, zato smo i dobili glatko

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC