• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestvaran rekorder Evrolige: Larkin trojkama "izrešetao" Radonjićev Bajern!

Autor mondo.ba

Anadolu Efes očekivano lako slavio pred domaćom publikom protiv Bavaraca, uz sjajnu partiju Amerikanca Šejna Larkina i lični, ali i rekord Evrolige - 49 poena. Vasilije Micić (Efes) bez poena, Vladimir Lučić (Bajern) ubacio 18.

Košarkaši Anadolu Efesa opravdali su ulogu favorita i u Istanbulu ubjedljivo savladali Bajern, najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Šejna Larkina, koji je u prvom poluvremenu ubacio čak 25 poena, uz sjajan šut za tri poena (6/7), a u nastavku dodao još 24, za rekord karijere, ali i Evrolige!

Amerikanac je više odmarao u nastavku, pa su Bavarci, koji su u prvom poluvremenu dozvolili rivalu da ubaci čak 57 poena, u drugom poluvremenu uspjeli nakratko da se vrate u meč.

Ali, samo do novog ulaska na parket sjajnog Larkina, koji je meč okončao sa 49 poena (deset trojki) i samo četiri promašena šuta iz igre!

Anadolu Efes - Bajern 104:75 (30:22, 27:18, 19:18, 28:17)

Možda će vas zanimati

Furiozno je Efes otvorio susret i vidjelo se već u prvom kvartalu da su domaći košarkaši šuterski raspoloženi, naročito Larkin, koji je za 10 minuta postigao četiri trojke iz pet pokušaja, te prvu četvrtinu završio sa 14 poena.

Krenulo je serijom 10:2 za Efes, koji uspio prednost da održi do pauze i na prvi odmor ode s rezultatom 30:22.

Ekipa Dejana Radonjića uspjela je sredinom druge četvrtine da prepolovi zaostatak, te serijom 8:0 "natjera" Halila Ergina Atamana da zatraži tajm-aut.

Ipak, ni minut predaha nije mogao za poremeti Larkina, koji je odmah potom ubacio novu trojku.

Amerikanac je praktično sam držao Bavarce na odstojanju, pogodio još jedan šut van linije 6,75 (u tom trenutku imao je šest pogođenih trojki iz sedam pokušaja, te je ubačenim 22. poenom napravio najveću prednost domaćih, u 17. minutu na semaforu je stajalo "plus 13", 47:34.

Taj maksimum do poluvremena turski tim uspio je dodatno da uveća, na 57:40.

U redovima gostiju Vladimir Lučić i Demarkus Nelson sa po devet poena bili je jedini konkretni u prvih 20 minuta, da bi srpski internacionalac u nastavku dodao još 12, te meč završio kao najefikasniji igrač Bajerna (20 poena).

Konkretnije je u nastavak ušao Bajern, koji je i u ovom meču bio oslabljen neigranjem Nihada Đedovića.

Uspjeli su Bavarci smanjiti na 59:50, ali je onda na scenu ponovo stupio Larkin i sredinom treće četvrtine mini-serijom 7:0 (pogodio još jednu trojku) ponovo vratio dvocifrenu prednost Efesu.

U tim trenucima i Lučić je zaradio nesportsku ličnu grešku fauliravši Larkina, koji je sa linije penala nastavio nestvaran niz, te stigao nadomak obaranja svog rekorda po broju poena u Evroligi. Za 22 minuta ubacio je 36 poena, samo jedan manje od najboljeg ličnog učinka.

Ništa novo nije viđeno ni u odlučujućem kvartalu. Indisponirani košarkaši Bajerna nisu ličili na sebe.

U 34. minutu Larkin je pogodio novi šut, za 38. poen i rekord karijere, dok je Efes stigao do "plus 20" - 84:64.

Vasilije Micić, koji je nedavno izjavio da je odbio slavni Real Madrid da bi ostao u Efesu, nije bio košgeterski raspoložen (promašio sve četiri šuta iz igre), ali je zabilježio četiri asistencije.

Zaorilo se dvoranom "MVP, MVP" dva minuta prije kraja meča, kada je stigao i 41. Larkinov poen, naravno nakon još jednog pogođenog šuta iz daljine, da bi nedugo zatim laganim polaganjem stigao do 43. poena, koji je označio da je srušen i apsolutni rekord Evrolige po broju poena na jednoj utakmici.

Ni tu nije bio kraj, uslijedile su dvije nove trojke, ukupno DESET iz 12 pokušaja, za nestvarnih 49 poena!

"Ne znam šta da kažem. Bilo je sjajno. Vježbamo svaki dan, trudimo se, i tim je radio za mene, obruč mi je izgledao kao 'okean', tako da je ovo nevjerovatno", rekao je Larkin nakon meča, kojeg je trener u jednom trenutku izvukao iz igre, ali je svjestan kakvo je sjajno veče Amerikanac imao, odlučio da ga ponovo pošalje na parket, nakon čega je uslijedio rekord.

Na kraju je to bio ubjedljiv trijumf, 104:75, kojim je Efes stigao do liderske pozicije u Evroligi, bar dok se ne okonča večerašnji derbi u kojem Barselona dočekuje CSKA.

SEMAFOR

EFES: Larkin 49 (5 as), Šanli 17, Singlton 10 (5 sk), Plajs 10... BAJERN: Lučić 20, Bartel 11...

Parovi 11. kola:

Zenit - Real 71:86
Efes - Bajern 104:75
Olimpijakos - Armani 20.30
Barselona - CSKA 21

odigrano u četvrtak:

Fenerbahče - Himki 89:76
Zvezda - Valensija 76:73
Alba - Žalgiris 69:62
Panatinaikos - Baskonija 100:68
Makabi - Asvel 93:62

Tabela: Efes 9-2, Barselona 8-2, Real 8-3, Armani 7-3, Makabi 7-4, Panatinaikos 7-4, CSKA 6-4, Himki 6-5, Baskonija 5-6, Asvel 5-6, Olimpijakos 4-6, Bajern 4-7, Crvena zvezda 4-7, Valensija 4-7, Fenerbahče 4-7, Alba 4-7, Žalgiris 3-8, Zenit 2-9.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC