• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lorenzo Braun pokazao klasu i ušao u istoriju Zvezde

Autor mondo.rs

Donio je pobjedu protiv Olimpijakosa i odigrao partiju koja će se pamtiti.

 Lorenco-Braun-rekord-Crvene-zvezde-Evroliga Izvor: MN PRESS

Lorenzo Braun je nedjelju dana odmarao i zaliječio povredu skočnog zgloba, pa eksplodirao.

Američki plejmejker bio je igrač utakmice protiv Olimpijakosa, u kojoj je odigrao maestralno i završio meč sa čak 34 ubačena poena, što je novi evroligaški rekord crveno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Klicala mu je Štark arena, dok je sjajni "plej" iz Džordžije na svaki način vodio ekipu u velikom trijumfu, kojim se izjednačila na tabeli sa Olimpijakosom, skorom 6-9.


Pred osam hiljada gledalaca, Zvezda je u toj utakmici imala svoju sezonu u malom. Na momente je izgledala potpuno potonulo, dopustila Pirejcima da odu na dvocifreni "plus", a onda je u drugom dijelu meča oživjela, bacala se po terenu i rešetala iz svih uglova.

Za sve to vrijeme, jedina konstanta u igri crveno-bijelih bili su Braunovi pogoci. Ulazio je u reket i lako nalazio prostor da poentira, ubacivao je sa distance, a da je jako motivisan vidjelo se i po njegovim reakcijama poslije koševa. Zadržavao je pogled na Brendonu Polu, na Nikoli Milutinovu i pokazivao svima da je to njegova noć i njegov meč.

Uglavnom "hladni" Amerikanac zato je čak i slavio koševe, što ne radi često i tako je dodatno razgalio publiku dok je proslavljala drugu "vezanu" pobjedu Zvezde protiv Olimpijakosa u Beogradu.

Sjajna partija Lorenza Brauna.
Izvor: Youtube/Eurohoops TV

"Nisu nam cilj rekordi u ovim situacijama. Jednostavno, on je pauzirao šest-sedam dana, ali vjerujte da meni to izgleda kao da je mjesec dana. Meni tako brzo idu utakmice, kad ga nema jednostavno čekaš kad će se vratiti. Jeste bitan igrač za ekipu, daje nam mnogo toga, ali niko nije razmišljao da li će i kako će dati koševe", spuštao je euforiju Šakota poslije meča.

Ostaće upamćeno da je Lorenzo oborio Zvezdin rekord uz šut za dva 11/18, za tri 2/4 i uz tri skoka, četiri asistencije i četiri izgubljene lopte. Njegovu odličnu partiju pokazao je visok indeks korisnosti - 32, a blistava partija Majka Džejmsa za CSKA protiv Efesa (indeks 36) spriječila ga je da bude najkorisniji igrač evroligaškog kola.

Bez obzira na to, Zvezdini navijači su mu na ispraćaju iz dvorane jasno stavili do znanja šta o njemu misle, skandiranjem "MVP, MVP".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC