• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lorenzo, dobro se naspavaj

Autor Mladen Šolak

Poraz protiv Žalgirisa još jednom je pokazao da Zvezda u Evroligi ne može da bude na svom nivou bez glavnog igrača. I to bez "pravog" Lorenza, kakav je neophodan ekipi u petak.

 Lorenzo Braun Žalgiris - Zvezda, Evroliga Izvor: MN PRESS

Zvezdino pravilo za evroligašku 2019/20 odavno je jasno - kad je Lorenzo Braun na nivou, onda sve što radi deluje prosto, a ceo tim igra u većoj brzini.

A u utakmici protiv Žalgirisa pokazano je kako izgleda kada nije tako.

Možda će vas zanimati

Šef gostiju Šarunas Jasikevičijus imao je način i "ljudstvo" da zaustavi Amerikanca, da tako uspori crveno-bele i da učini da uvek hladnokrvni "Zo" zastaje ili komplikuje prodore koje inače lako rešava.


Naravno, na to je sigurno uticala i povreda skočnog zgloba, koju je Braun obnovio prošlog petka i potom kratko pokušao da zaigra sa njom protiv Mege. Dan kasnije, sa istim problemom pojavio se i na treningu pred Žalgiris.

Izdržao je Lorenzo protiv Litvanaca 28 minuta u igri, sabrao je 14 poena i šest asistencija, bodrio sebe, dodavao gas, ali to nije bilo to ni u napadu, ni u odbrani. A, potrebno je da što pre postane "onaj stari".

"Sutra nećemo imati trening. Oporavak će nam biti krevet i dobra hrana", rekao je Dragan Šakota posle meča, dok je ljutito ukazivao na raspored ponedeljak-sreda-petak, koji stavlja rivale u bolji položaj.

Izvor: MN PRESS

Današnji dan zato će biti prekratak crveno-belima da urade šta je neophodno da se "restartuju" i da bez treninga oporavka sakupe energiju za borbu protiv jednog od najbržih timova u Evroligi.

"Igraćemo protiv ekipe koja trči, koja ima najviše poseda, situacija iz tranzicije, a nalazimo se u situaciji u kojoj se nalazimo. To je objektivan problem", dodao je trener Zvezde dok je opisivao igru narednog rivala, koji će takođe teško pasti ako Braunova, ali i timska energija ne bude na potrebnom nivou.

Prosto, u petak će biti potrebno podići sve na viši nivo - energiju, koncentraciju, procenat pogodaka sa linije penala, trojki, pribranost u odbrani... I za sve to je veoma neophodan Braun.

Zato je na Zvezdi da uradi sve šta može da u petak što spremnija izađe na teren, jer do kraja januara objektivno neće imati takvu priliku, niti će joj biti lakše u narednim nedeljama. Naprotiv.

Crveno-beli će sledeće nedelje igrati protiv Barselone u Španiji, zatim će na Novi Beograd doći evroligaški lider - Efes, a onda će u dva dana odigrati dve jako važne utakmice - protiv Partizana u "Pioniru" 3. februara, pa 5. u Areni protiv direktnog rivala u borbi za Top 8 - Panatinaikosa.

Zato Zvezdi u četvrtak neće pomoći ni pogled na sat, ni na kalendar. Potrebno je da nađe u sebi sve što može i da to iznese na parket u petak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC