• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispisana istorija Evrolige: Šejn Larkin, tri kola uzastopno

Autor mondo.rs

Košarkaš Efesa iskoristio je odsustvo Vase Micića, preuzeo na sebe još veći deo igre i ponovo bio najbolji igrač runde u Evroligi.

Najbolji igrač 20. kola Evrolige, bez dileme, Šejn Larkin. Elitno evropsko takmičenje dodelilo mu je ovo priznanje, ali je uloga američkog košarkaša još bitnija kada se pogledaju prethodni osvajači nagrade.

Ovo je treći put u nizu da je sjajni košarkaš Efesa najbolji u Evroligi, što nikome pre njega nije pošlo za rukom. Sudeći po tome, najbolji je i u dosadašnjem dleu takmičenja.

Možda će vas zanimati

Ove sezone je oborio rekord po broju postignutih poena na jednom meču, kada je u 11. kolu Bajernu ubacio 49 poena. Tada je pogodio 10 od 12 trojki, što je bilo dovoljno da po prvi put u sezoni osvoji priznanje za MVP-ija runde.


Usledilo je nekoliko rundi pauze, a zatim ponovo dominacija Larkina. Šejn je u 18. kolu ubacio 26 poena Barseloni, zatim je u rundi 19 sa 23 poena napunio koš Armanija, a u rundi koja je završena sinoć igrao je protiv Asvela.

Protiv francuskog tima je, u novoj ubedljivoj pobedi turske ekipe, Larkin učestvovao sa 29 poena. Dodao je sedam asistencija, šest skokova i sedam iznuđenih faulova, pa je 20. kolo Evrolige završio sa učinkom od čak 45 indeksnih poena.

Košarkaš Efesa je već osvojio nagradu za najboljeg košarkaše u Evroligi tokom novembra, a isto će, sasvim sigurno, ponoviti i u januaru. Pored Šejna Larkina, koji ima četiri nagrade za najboljeg igrača kola u Evroligi, na istom učinku je i Majk Džejms, košarkaš CSKA iz Moskve.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC