• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas svi igraju košarku!

Autor mondo.rs

Danas svi igraju košarku i nema tima koji ne može da ti zada problema i da te dobije", pričao je jedan od trojice igrača sa stažom na velikoj sceni poslije poraza od Gruzije u "Pioniru".

 Srbija-Gruzija-90-94-izjava-Novice-Velickovica-kvalifikacije-Eurobasket-2021 Izvor: MN PRESS

Jedan od samo trojice igrača sa osvojenim medaljama na velikoj sceni tokom "srebrne ere" košarkaške reprezentacije Srbije mirnim tonom govorio je poslije neprijatnog debija novog selektora pred beogradskom publikom.

"Čovjek mora da se zagleda malo dalje…", rekao je Novica Veličković i poraz od Gruzije u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2021 doživio kao dobru opomenu svima.

"Jedna dobra opomena. Danas svi igraju košarku i nema tima koji ne može da ti zada problema i da te dobije", pričao je kapiten Partizana ispred svlačionica "Pionira", na čijim tribinama se večeras okupilo oko 5.500 navijača.

Izvor: MN PRESS


Oni su na djelu mogli da vide novog selektora Igora Kokoškova, devetoricu novih momaka bez iskustva ili sa simboličnim učinkom u prethodnim kvalifikacijama kod Saleta Đorđevića i samo trojicu igrača koji su ostavili trag na velikoj sceni i osvajali medalje - Miroslava Raduljicu, Marka Simonovića i povratnika u tim, Novicu Veličkovića.

"Nov tim sa novim trenerom, moramo da budemo pozitivni i gledamo unaprijed, a sigurno da nije prijatno izgubiti kući od protivnika za kog su svi očekivali da ćemo ga dobiti. Moramo da gledamo naprijed, iako su kvalifikacije nezgodne, igramo sada, pa sljedeće sezone…", rekao je kapiten Partizana.

On se nije složio da je centarska linija odgovorna za odličnu ofanzivnu igru Đorđija Šermadinija, strijelca 23 poena uz 11 skokova.

"Nije to posao samo visokih igrača. Bilo ko da je u pitanju, odbrana je timski posao. I Mekfaden je dao... koliko? Ne može da se kaže da je posao visokog igrača da zaustavi Šermadinija ili bilo koga", rekao je 33-godišnjak iz Beograda i podsjetio da je Gruzija od američkog plejmejkera Tadijusa Mekfadena dobila 33 poena i sedam asistencija.

U potrazi za pozitivnim stranama poraza u utakmici sa skoro 100 primljenih poena na domaćem parketu brzo bi se izdvojio tandem bekova sa zajedničkih šest utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket 2019 - Aleksa Avramović ubacio je 27 poena i dugo držao srpski tim u četvrtoj četvrtini kada je pogodio vezane trojke, efektno zakucao prodorom kroz reket, pa ofanzivnim skokom obezbijedio dva penala i još dva poena u "clutch" završnici.

Šutirao je 6/8 sa penala, 6/8 za dva i 3/4 za tri, uz četiri asistencije i tri osvojene lopte.

Izvor: MN PRESS


Rame uz rame s njim mogao je da stane Ognjen Jaramaz, koji je na okupljanje kod novog selektora došao pun samopouzdanja zbog MVP igara u dresu Partizana u Nišu.

Večeras je na kraju prve četvrtine imao deset poena, tri asistencije i dvije ukradene lopte, potom je malo posustao ofanzivno opterećen obavezama u odbrani na Mekfadenu, ali je u završnici ponovo preuzeo odgovornost i završio susret sa 22 poena (5/5 za jedan, 4/5 za dva, 3/4 za tri), šest asistencija, tri ukradene i samo jednom izgubljenom loptom.

Više o košarkaškoj reprezentaciji Srbije

"Bilo je pozitivnih stvari u našoj igri, ali i praznih minuta što su oni iskoristili da se vrate u meč, a kad su stekli sigurnost u tome sve je bilo teže. Moglo je u tim odlučujućim momentima da ode i na našu stranu. Nije se dogodilo, ovo nije bio naš dan, ali ponavljam se kad kažem da je momcima potrebna podrška. Mislim da zaslužuju...", rekao je Veličković, pred privremeni rastanak ove grupe igrača.

Pretpostavka je da će Kokoškov u julu okupiti bitno drugačiju postavu za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, pa u novembru razmatrati manje-više istu grupu dostupnih momaka u bezizlaznoj situaciji u koju selektore evropskih reprezentacija dovodi hladni rat FIBA i Evrolige.

Dobra stvar u svemu je što samo posljednja ekipa iz ove kvalifikacione grupe neće igrati Eurobasket 2021.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC