• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 razloga zašto je Rašić idealan izbor: Ko se setio, svaka čast!

Autor N.J.

Nezahvalne uloge prihvatio se momak koji je sa Čovićem rušio Partizan, pa sa Vujoševićem pobeđivao svoj FMP i osvajao titule u Zagrebu, lako se dogovorio sa vodećim menadžerom na ovim prostorima kada je bilo važno, a najvažnije je - nastavio je slatku tradiciju 2010.

 Aleksandar-Rasic-predsednik-Unije-kosarkasa-ABA-lige Izvor: MN PRESS

Pronaći prvog generalnog menadžera Unije igrača ABA lige nije bilo nimalo lako, još teže je bilo prihvatiti ulogu onoga ko će sutra zastupati stavove svih košarkaša u vreme kada su odnosi klubova u regionu u najmanju ruku - skandalozni.

Utoliko, momci koji su došli na ovu ideju i pokrenuli projekat "Voice", Rade Zagorac i Nenad Miljenović, morali su dobro da razmisle i obave veliki broj razgovora.

Možda će vas zanimati

Malo je reći da je, na kraju, izbor bio sjajan.

Na novoj funkciji Rašic će zastupati i predstavljati Uniju pred njenim partnerima, od njenih članova do ABA lige, a u saradnji sa Bordom igrača donosiće i sprovoditi najvažnije odluke Unije. "Izuzetno mi je drago što se aktivno uključujem u jedan ovako zdrav projekat. Mislim da je ideja sjajna i da je ovo veliki korak napred za košarku u regionu. Rade i Nenad su do sada uradili veliki deo posla, zajedno sa njima ću proći kroz ceo program i videćemo koje stvari možemo da unapredimo", izjavio je Rašić.

Aleksandar Rašić izabran je za prvog čoveka Unije, koja za cilj ima zaštitu prava igrača koji nastupaju u regionalnom takmičenju i unapredi njihov status. Doba korona virusa samo je otežala i poziciju igrača i Rašićevu ulogu, ali i važnost ideje "Voice".

Ako pogledamo karijeru beka rođenog 16. marta 1984. u Šapcu, jasno je da zna sa svima i ume protiv svih!

Posle dokazivanja u dresu Borca iz Čačka zaslužio je mesto u FMP Železniku, koji je u to vreme vodio tandem Nebojša Čović/Ratko Radovanović. Rašić je bio deo tima koji je u svakoj od njegove tri sezone do odlaska u Efes - pobeđivao tada najdominantniji klub regiona, Partizan trenera Duška Vujoševića.

U finalu ABA lige u Sarajevu 2006. godine bilo je dramatičnih 73:72 za "pantere", koji su od Rašića u finalima Kupa Radivoja Koraća prethodne sezone u Vršcu i naredne u Kragujevcu dobijali 17, odnosno 15 poena. Partizan je te mečeve gubio rezultatima 88:84 i 79:61.

Njegovim dolaskom u Partizan 2008. godine pokazao je kakav je profesionalac. FMP nije imao nikakvih popusta kod njega, crno-beli su bili u periodu najsurovije dominacije nad rivalima, a to je posebno osetila Cibona u dva uzastopna poraza u finalima ABA lige, od kojih je ona jedan iz 2010. godine bio posebno surov.

Na zalasku karijere zatražio je i dobio priliku da se razigra, vrati u formu i pronađe novi inostrani angažman i dobio je od vodećeg košarkaškog menadžera u regionu, Miška Ražnatovića. Zaigrao je za Megu kod Dejana Milojevića, kojeg je svojevremeno pobeđivao noseći dres FMP Železnika, a kada je stigla ponuda Kluža iz Rumunije - prijateljski se i pošteno rastao sa Ražnatovićem, Milojevićem i saigračima i odigrao još dve pune sezone do povlačenja.

Za reprezentaciju Srbije nije nastupao dugo, ali će ostati zauvek upamćen kao jedan od onih koji su prenosili tradiciju da naš tim nikada ne ispada od Hrvata. Na Svetskom prvenstvu u Turskoj perfektno je izveo jedan od "milion" specijala Dude Ivkovića i postigao poene uz zvuk sirene za plasman "orlova" u četvrtfinale i produžetak jedne od najslađih tradicija u našem sportu.

Ko se setio Rašića - svaka čast!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC