• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijelac koji je znao da skače: Sakramento našao zamjenu Divcu - dvostrukog NBA šampiona?

Autor Mladen Šolak

Na spisku kandidata njegovo ime je veoma zvučno.

 Nasljednik-Vlade-Divca-NBA-legenda-Brent-Ber Izvor: Guliver, Ronald Martinez/Getty Images North America

Vlade Divac je napustio Sakramento Kingse i franšiza iz glavnog grada Kalifornije je zvanično počela novu stranicu istorije.

Gazda franšize Vivek Ranadiv sa saradnicima i specijalnim savetnikom Džoom Dumarsom sada se priprema za važno ljeto, pravljenje tima, NBA draft, ali i za izbor Divčevog nasljednika.

Ko će biti novi generalni menadžer "kraljeva"? Kandidata je mnogo, a među njima ima i zvučnih imena.

Možda će vas zanimati

Prema pisanju portala "Sakramento bi", jedan od mogućih izbora gazde Sakramenta je i Brent Beri (48), prvi bijelac šampion Ol-star takmičenja u zakucavanju i izvrsni trojkaš.

Beri je osvojio dvije titule sa San Antonijom, a i trenutno je u toj organizaciji, kao potpredsjednik za košarkaške operacije. On nikad nije bio generalni menadžer, ali je u Teksasu učio važne lekcije od legendarnog Er-Si Baforda i jednog od najvećih trenera u istoriji, Grega Popoviča.

Naravno, postoji mogućnost da Džo Dumars lično preuzme posao "dži-ema", sa svojim bogatim iskustvom iz Detroit Pistonsa, gdje je taj posao radio čak 14 godina, od 2000. do 2014. godine. Za to vrijeme je imao i odluke koje su definitivno bile pogrešne, poput biranja Darka Miličića ispred Dvejna Vejda, Karmela Entonija i Krisa Boša, ali je sastavio šampionski tim 2004. i dva puta gledao kako ekipa koju je selektovao osvaja Istočnu konferenciju.

Takođe, kandidat je i Skot Peri (56), bivši Dumarsov saradnik u Detroitu koji je takođe prethodnih sezona bio u Sakramentu i koji ima veliku zaslugu za odabir Dierona Foksa kao petog "pika" na NBA draftu 2018.

Uz njega, funkciju generalnog menadžera mogao bi da preuzme i Bobi Vebster (36), bivši operativac Toronta, Majk Zaren (44), asistent "dži-ema" Boston Seltiksa Denija Ejndž, Adam Sajmon (46) potpredsjednik za košarkaške operacije Majami Hita i Trent Reden (36), stručnjak iz Sakramenta koji je od 2007. do 2017. radio u Klivlendu.

Pred Kingsima su važne odluke i nemaju previše prostora za grešku.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC