• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen dug Partizana u 2019: Crno-beli odmah objasnili brojke!

Autor Mladen Šolak

Uz izveštaj na sajtu Agencije za privredne registre, klub iz Humske oglasio se i istakli tri važne napomene

 Dug KK Partizan 774.967 evra 2019. godina Izvor: MN PRESS

Na sajtu Agencije za privredne registre u sredu je objavljen finansijski izveštaj KK Partizan za 2019. godine.

Prema klupskom dokumentu, usvojen je godišnji izveštaj KK Partizan sa gubitkom od 91.394.427,83 dinara za prošlu kalendarsku godinu.

Možda će vas zanimati

U evrima, to je 774.967 hiljada.

KK Partizan se oglasio tokom popodneva klupskim saopštenjem i istakao tri stvari - da dug prema Ekspo banci nije opterećenje, da poreski dug neće biti "na gomili" i da u izveštajima za 2019. nema prihoda od dva najveća sponzora

"Sa željom da javnosti predstavimo istinito stanje, ovom prilikom vam šaljemo nekoliko napomena koje se tiču prikazanog izveštaja:

  • Dug prema Expo banci koji se nalazi u finansijskom izveštaju je predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan. Ipak, do okončanja spora, ovaj dug će se nalaziti u knjigama.
  • Kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu. Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan.
  • U prihodima kluba za 2019. godinu, nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu. U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020.

Ovim putem, KK Partizan NIS apeluje na predstavnike medija da informacije finansijskom izveštaju kluba prenesu tačno, uzevši u obzir napomene koje smo naveli", poruka je iz Humske.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC