• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea promašila 17 slobodnih bacanja, ali stigla do pobjede u Novom Mestu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Uprkos lošem procentu šuta sa penala, "igosi" stigli do drugog trijumfa u ABA ligi!

 Krka - Igokea, ABA liga, 2. kolo, odgođena utakmica Izvor: ABA liga/Krka, Drago Perko, kosarka.si

Igokea je uspješno počela seriju od tri vezana gostovanja u narednih osam dana i to pobjedom u Novom Mestu u odgođenom meču drugog kola ABA lige.

KRKA - IGOKEA - 69:70 (18:21, 23:22, 13:15, 15:12).

Možda će vas zanimati

Nestvarnih 17 bacanja promašila Igokea u veoma uzbudljivom meču u Sportskoj dvorani "Leon Štukelj", što je moglo da osveti Aleksandrovčanima, koji su u dramatičnoj završnici ipak stigli do pobjede, druge ove sezone u ABA ligi.

"Igosi" su većim dijelom susreta imali prednost, najviše sedam poena, ali su početkom četvrtog perioda domaći uspjeli da preokrenu i da se uđe u neizvjesnu završnicu.

Nekadašnji član Krke Marko Jošilo je pogodio trojku za Igokeu, uzvratio je Rok Stipčević, a posljednjih 60 sekundi nijedan tim nije poentirao iz igre, ali jeste s linije slobodnih bacanja Edin Adić polovično pogodio s penala, pa je Krka imala priliku da u posljednjem napadu stigne do pobjede.

Rok Stipčević nije uspio, njegov šut je završio na obruču, a potom su arbitri dali još jednu priliku domaćinu da iz odbojke probaju na 0.3 sekunde do kraja, a kako ni to nije bilo moguće, gosti su stigli do važnog trijumfa koji ih je odveo sa dna tabele.

Najzaslužniji za slavlje Aleksandrovčana bio je centar Nikola Jovanović sa 19 koševa i četiri skoka, solidan doprinos dali su i Stefan Pot sa 12, Dalibor Ilić sa devet, te pomenuti Jošilo i Antabija Voler sa po pogotkom manje.

Kod slovenačke ekipe Jure Škifič je bio najefikasniji sa 14 poena, a dvocifreni košgeterski učinak ostvarili su još Rok Stipčević (11) i Nejc Barič (10).

Podsjetimo, ovaj susret drugog kola ABA lige trebalo je da bude odigran pretprošlog vikenda, ali je cijela ekipa iz Novog Mesta završila u karantinu nakon susreta sa Cedevita Olimpijom, koja je u svojim redovima imala jednog člana inficiranog korona virusom.

Na sreću niko od košarkaše Krke nije bio zaražen, ali su morali da provedu dvije sedmice u karantinu.

Nakon današnjeg gostovanja u Novom Mestu, Aleksandrovčani potom gostuju u Splitu predstojećeg vikenda, a zatim putuju u francuski Limož na meč prvog kola FIBA Lige šampiona.

KRKA: Stergar L, Jančar Jarc, Kamfor 2, Stipčević 11, Vrabac 6, Barič 10, Kosi 8, Škifić 14, Škedelj, Lapornik 9, Rebec 9, Vučetić

IGOKEA: Klemons 4, Atić 5, Jovanović 19, Kočić, Jošilo 8, Talić, Ilić 9, Pot 12, Voler 8, Karmajkl 2, Fundić 3, Kondić

PRVA ČETVRTINA

U prvom periodu "igosi" nisu imali rješenja za dalekometnu paljbu Luke Lapornika, koji je pogodio tri trojke, međutim, odličnom odbranom prvenstveno napravili su seriju od 11:0 i uspjeli da preokrenu minus.

Edin Atić i Marko Jošilo su pogađali izvan linije za tri poena, a pogocima Nikole Jovanovića gosti su stekli "plus sedam" (14:21) u finišu prve četvrtine.

Tada je Jovanović napravio nesportski faul, pa je Rok Stipčević sa linije slobodnih bacanja u dva navrata uspio da smanji na samo tri razlike na isteku prvog kvartala (18:21).

DRUGA ČETVRTINA

Prve pogotke za Igokeu u drugom periodu postigao je Antabija Voler i to trojku, da bi potom gotovo cijelu ekipu "vukao" Jovanović, koji je sa 11 poena bio najefikasniji u aleksandrovačkom taboru.

Gosti su najvećim dijelom susreta imali prednost, međutim, loše su šutirali slobodna bacanja (12/24), pa je Krka uspjela u samom finišu poluvremena da stigne do izjednačenja (41:41), da bi u posljednjem napadu sa "penala" uspješan bio Dalibor Ilić za "plus dva" tokom odmora (41:43).

TREĆA ČETVRTINA

Ilić je položio uz dodatno slobodno bacanje na otvaranju treće četvrtine, ali mu je trojka izišla iz koša u narednom napadu, pa je poslije serije promašaja na obje strane, Stipčević pogodio za tri poena za novo izjednačenje (46:46).
Vrlo skromni bili su strijelci za pet minuta trećeg kvartala - samo osam koševa (5:3).

Voler je prekinuo mučenje udarcem izvan linije 6.75, međutim, nastavljena je "čvrsta" igra sa malo poena, ali su "igosi" ipak postepeno dizali prednost da bi Jovanović vratio na "plus sedam" što je bila najviša razlika na meču - 49:56.

Poenima Jovanovića sa slobodnim bacanja, Igokea je održavala prednost, ali je trojkom Jure Škifiča, Krka u odlučujućih 10 minuta ušla sa minusom od četiri koša (54:58).

ČETVRTA ČETVRTINA

Trojkama Rebeca i Bariča, kao i pogocima Kosija, Krka je početkom posljednjeg perioda brzo preokrenula rezultat i povela sa "plus četiri" (64:60), što je natjeralo Dragana Bajića da pozove minut odmora.

Uzvratio je Stefan Pot trojkom sa sedam metara, ali je Ilić nastavio sa promašajima izvan linije 6.75 (0/4), baš kao i Edin Atić u reviji promašaja Igokee, što je kaznio Vrabac za tri razlike na 2.5 minuta prije kraja.

Pot je ponovo vratio egal (66:66), da bi Marko Jošilo pogodio trojku za vođstvo "igosa" od "plus tri" (66:69), pa je trener Slovenaca Vladimir Anzulović pozvao tajm-aut za posljednjih sedamdesetak sekundi.

Stipčević je pogodio trojku za novo izjednačenje, promašio je zatim Karmajkl, ali je ofanzivni skok ostvario Atić i izborio slobodna bacanja, od kojih je pogodio jedno, ali i sačuvao loptu, pa je Bajić zvao novi tajm-aut na 20 sekundi do kraja (69:70).

Nije pogodio trojku Voler, pa je posljednji napad imala Krka, a Anzulović je iskoristio svoj posljednji minut odmora da pripremi akciju za pobjedu.

Loptu je dobio Stipčević, ali je promašio, ali je lopta ostala u posjedu Krke u 0.3 sekunde do kraja.

Probali su da naprave nešto iz odbojke, ali neuspješno, pa je Igokea ostvarila drugi trijumf na Jadranu ove sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC