• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel fokusiran na Premijer ligu BiH: Mikić bi na žrijebu da izbjegne Rumune i "kosovsku" ekipu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine u rukometu, banjalučki Borac m:tel u srijedu će u Beču saznati ime prvog ovosezonskog protivnika u Evropi.

 Mirko Mikić pred žrijeb EHF Evropski kup: da izbjegnemo Bukurešt i Besu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučani će ove sezone krenuti od trećeg kola EHF Evropskog kupa (bivši Čelendž kup) a potencijalni protivnici crveno-plavih su po dvije ekipe sa "Kosova" (Besa i Priština) i Kipra (Parnasosa i Anortozis), potom ruska Saratova, turski Antalijaspor i na kraju CSM Bukurešti, koji ih je prošle sezone eliminisao u četvrtfinalu na putu do osvajanja trofeja.

Možda će vas zanimati

Takođe, Evropska rukometna federacija (EHF) je zbog pandemije korona virusa odlučila da u ovoj fazi sezone snage mogu odmjeriti i dvije ekipe iz iste države, pa će potencijalni protivnik izabranika Mirka Mikića biti i rukometaši Gračanice, koji su u drugom kolu izbacili ukrajinsku Odesu.

Međutim, šef struke Banjalučana je u izjavi za naš portal istakao da je njegov tim prvenstveno fokusiran na Premijer ligu BiH, odnosno na naredni meč protiv Slavije.

"U principu, svejedno je koga ćemo da izvučemo na žrijebu s obzirom da smo na sutrašnji meč sa Slavijom kako bismo nastavili seriju pobjeda odnosno kako bismo upisali devetu uzastopnu pobjedu", rekao je Mikić.

Ipak, strateg Banjalučana je jasno istakao koga ne bi volio da Borac izvuče na sutrašnjem žrijebu u Beču.

"Što se tiče evropskog takmičenja, nepoznanica je većina potencijalnih protivnika, ono što znamo je da će CSM Bukurešti dosta kvalitetan i da u Besa Familiji igraju Nikola Prce i Ante Kukrika, kapiten reprezentacije BiH na kojeg ne treba trošiti riječi, a drugi bivši reprezentativac, koji je zajedno sa mnom igrao u selekciji BiH. Kvalitetan rukometaš, a imaju i španskog trenera i mnogo ulažu u rukomet. Volio bih njih da izbjegnemo, a od ostalih nam nije previše bitno koga ćemo da dobijemo. Opet ponavljam, prevashodno nam je bitna naredna utakmica, a ta evropska, kad dođe na red, onda ćemo razmišljati o njoj", dodao je trener Banjalučana.

Utakmice trećeg kola EHF Evropskog kupa biće odigrane 11. i 12. decembra, odnosno 18. i 19. decembra, a bolji iz ovih duela će osigurati plasman u osminu finala, koje je na rasporedu u februaru naredne godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC