• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatan čovek! Rusi ga zovu ''tajno oružje''! Stigao iz kvalifikacija i redom izbacuje favorite!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aslan Karacev je tenisko čudo koje se pojavilo u Melburnu.

 aslan-karacev-australijan-open-ruski-teniser-najvece-iznenadjenje-izbacio-dijego-svarcman Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Osmi nosilac na Australijan openu, Dijego Švarcman - ispao! Eliminisao ga je u tri seta ruski teniser Aslan Karacev, najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira u Australiji.

Do glavnog žreba je morao kroz kvalifikacije, u trećem kolu je izbacio velikog favorita, a u drugom Gerasimovu prepustio samo jedan gem! Zato i ne čudi što ceo teniski svet priča o ovom čoveku.

Možda će vas zanimati

Aslan Karacev (27) je, po mišljenjima teniskim stručnjaka ''tajno oružje Rusije'' i čovek koji bi u narednim godinama mogao da bude sjajan dodatak talentovanoj generaciji igrača koja stiže iz najveće zemlje sveta. On ima bogato iskustvo sa manjih turnira (6 fjučersa, 3 čelendžera), a njihovi uspesi na velikoj sceni su ga pogurali napred.

Tako je Karacev, kada mnogi teniseri njegovog ranga već počnu da paniče gde dalje sa karijerom počeo da blista na grend slemu. Prvi put je u glavnom žrebu i odmah igra četvrto kolo! Nije loše za čoveka kom je najbolji rezultat u karijeri 111. mesto na ATP listi.

Oduševio je snažnim, razornim udarcima bez mnogo spina, direktnim tenisom i preuzimanjem inicijative čak i u onim najbitnijim poenima meča. Zbog toga bi mogao da postane miljenik publike, samo ako ovakve rezultate nastavi da beleži i na drugim turnirima u kalendaru.

''Aslan, ja se uopšte ne šalim, jeste naše tajno oružje'', rekao je Danil Medvedev pre nekoliko dana, dok je trajao ATP kup. Karacev je bio u timu, ali nije bilo potrebe da on igra jer su Medvedev i Andrej Rubljov bili dominantni. Ali, očigledno mu je značila saradnja sa najboljima iz njegove zemlje.

Do glavnog žreba nekog grend slem turnira stigao je tek iz 10. pokušaja, nakon devet ispadanja u kvalifikacijama. A sada ga je, očigledno, jako teško zaustaviti...

Karacev će u četvrtom kolu Australijan opena igrati protiv boljeg iz duela Šapovalov - Ože-Alijasim. I nijednom od njih dvojice neće biti lako protiv Rusa.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC