• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkaški klub Borac pred gašenjem, predsjednik Dakić poručuje: Satjerani smo uza zid!

Autor Dragan Šutvić

Finansijska situacija u banjalučkom klubu daleko je od dobre

 Odbojkaški klub Borac loša finansijska situacija Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Odbojkaški klub Borac završio je ligaški dio Premijer lige BiH na šestom mjestu, pa će u četvrtfinalu plej-ofa igrati protiv sarajevske Bosne, koja je poslije 18 kola bila na trećoj poziciji.

Ipak, malo ko u banjalučkom klubu trenutno razmišlja o seriji sa Sarajlijama, već je glavna preokupacija – borba za egzistenciju kluba.

Možda će vas zanimati

U ovom trenutku, prema riječima predsjednika Aleksandra Dakića, finansijska situacija je veoma loša.

"Ostali smo bez generalnog sponzora koji nas je obavijestio da više ne može da izdvaja novac, a uz to i budžet u Gradu Banjaluka je tek usvojen, pa koliko čujemo, nećemo dobiti ništa što nam je odobreno još bar mjesec dana. Prethodnih godina novac iz gradske kase smo dobijali u januaru, što nam je i te kako značilo da sezonu privedemo kraju. Bukvalno je sve krenulo kako ne treba i biće veliki uspjeh ukoliko odigramo prvenstvo do kraja", rekao je Dakić za Glas Srpske, ističući da je klub jedini priliv sredstava u posljednja četiri mjeseca imao od Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, od čega je plaćena kotizacija za takmičenje.

Borčevi odbojkaši utakmice u elitnom rangu bh. odbojke igraju za stipendije bili čak i besplatno, a u ovom trenutku minimalne zarade kasne i do četiri mjeseca. Klub je, obzirom na to, prinuđen da protekla tri mjeseca pozajmljuje novac kako bi se organizovale domaće utakmice ili otišlo na gostovanje.

"Satjerani smo uza zid. Otkako smo u klubu situacija nije bila lošija, Nismo navikli da ikome budemo dužni, to nije način na koji funkcionišemo, pa smo blizu odluke da dignemo ruke od svega. Ukoliko klub prestane da postoji biće to velika šteta, jer imamo dva seniorska reprezentativca i trenera u stručnom štabu reprezentacije BiH, te sjajne mlađe kategorije. Svi redom su izborili završnice prvenstava Republike Srpske, a ženska selekcija je na domak plasmana u Prvu ligu. To pokazuje kako radimo i dokle smo stigli, ali ovako jednostavno ne možemo dalje", istakao je prvi čovjek crveno-plavih.

Probleme prave i loši termini za treninge – čak tri od pet sedmičnih počinje u 22 časa.

"Dosta naših članova su zaposleni i porodični ljudi, pa možete da zamislite koliko problema im zadaju kasni treninzi. Ipak, sve smo nekako usklađivali i gurali naprijed do kraja prošle godine nadajući se da ćemo nastaviti našim putem koji je sve samo nije lagan", zaključio je Dakić razgovor za banjalučki list.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Badžo

Ovako će sad sve padati na koljena. Neznalica vodi grad

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC