• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Au! Federer postaje milijarder, on je mašina za pravljenje para: Rodžer kao CR7, u tenisu mu niko nije ni blizu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Postao bi tek peti sportista koji bi probio granicu magične brojke!

 rodžer federer zarada milijardu dolara Izvor: Profimedia

Rodžer Federer nije imao uspešan povratak na teren posle dva meseca odsustva. On je u svom prvom meču na šljaci posle 712 dana izgubio od Pabla Anduhara u na turniru u Ženevi.

Ipak, teško da će Federer mnogo patiti zbog ovog poraza, jer je legendarni Švajcarac na putu da ove godine po svojim zaradama tokom karijere postane - milijarder!

Možda će vas zanimati

Da, Rodžer Federer je blizu toga da postane peti sportista ikada sa zaradama većim od 1.000.000.000 dolara!

Švajcarac bi do kraja 2021. trebalo da se pridruži drugim sportistima milijarderima, među koje za sada spadaju samo Majkl Džordan, Tajger Vuds, Flojd Mejveder i od nedavno Kristijano Ronaldo. Federerove zarade do sada su već premašile 900.000.000!

Federer je prema navodima "Biznis Insajdera" trebalo da pomenutu granicu probije još 2020. godine, ali zbog povrede je odigrao samo Australijan open u toj sezoni, pa je sve "odloženo" za 2021. godinu.

Osvajač 20 grend slem trofeja će 8. avgusta napuniti 40 godina, a već odavno je u svetu tenisa postao prava mašina za pravljenje novca.

Samo od turnira je u karijeri prihodovao 129.000.000 dolara - više od njega samo Novak Đoković - ali najbolji posao pravi kao zaštitno lice kompanija kao što su Roleks (15.000.000 godišnje), Mercedes, Barila (oko 40.000.000 godišnje), a tu su i drugi luksuzni brendovi - "Moet", "Lindt" i "Kredit Svis".

Njegov sponzorski pul je dodatno ojačan kada je napustio "Najki" ne bi li prešao u "Uniklo", sa kojim je potpisao 10-godišnji ugovor vredan 300.000.000 dolara!

Naravno, Federerovo neto bogatstvo je manje, jer se ovde računaju samo o bruto prihodi, ali stvar je i dalje jasna - od ovakvih brojki može da vam se zavrti u glavi...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC